reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

VALİ TUTULMAZ, GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİNİ İNCELEDİ

Son Güncelleme :

27 Nisan 2016 - 18:03

/ 157 views kez okundu.
reklam
VALİ TUTULMAZ, GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİNİ İNCELEDİ
reklam

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İlimiz Merkez Halanze Mahallesi mülki sınırları içinde yer alan hâkim bir tepede kurulan güneş enerjisi ile elektrik üretimi yapan sistemi inceledi.

Güneş Enerji Santrali ile ilgili bilgi veren “Lebit Güneş Enerji Santral”sahibi Metin Lebit’ “Güneş Enerji Santrali (GES) için 4 bin metrekarelik alanda 800 adet güneş enerji panelinin kurularak, enerji üretimine geçildiğini belitti.

Güneş enerji santralinde günde 1.6 MW elektrik enerji üretildiğini kaydeden Metin Lebit: “GES’in panelleri yurt içinden, İnvertörler ise yurt dışından getirildi. Devletimizin sağladığı teşvik ile KDV ve Gümrük vergisinden muaf tutulduk. GES’te üretilen enerjiyi, TEİAŞ’ın enerji hatlarına veriyoruz. Hedefimiz tesisimizdeki enerji üretimine yeni paneller ilave ederek, iki katına çıkarmaktır.” dedi.

İlimizde özel sektör tarafından hayata geçirilen projenin bir model uygulama niteliğinde olduğuna değinen Vali Mustafa Tutulmaz,“İlimiz ve bölgemizde yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik farkındalığın oluşmasına büyük katkı yapacağını beklediğimiz Güneş enerji santralinin, ilimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Güneş Enerjisi yatırımları açısından önemli bir konuma sahip ilimizde yapılabilecek yatırım bölgelerinin tespitini yapmak üzere Dicle kalkınma Ajansı (DİKA) ile çalışmalarımızı da başlatmış bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.

Genç girişimci Metin Lebit’i kutlayan Vali Tutulmaz, daha sonra Güneş Enerji santralini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Tutulmaz’ın inceleme gezisine, Vali yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Tillo Kaymakamı Yunus Koç ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan eşlik etti.

Güneş Enerji Sistemi (1) Güneş Enerji Sistemi (4) Güneş Enerji Sistemi (3) Güneş Enerji Sistemi (2)

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

OnwinholiganbetDeneme Bonusu Veren Siteleronwinonwin girişJojobet Güncel Giriş