reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

ÜNLÜ DEVLET ADAMI BEGOVİÇ ANLATILDI

Son Güncelleme :

03 Mayıs 2017 - 21:12

/ 138 views kez okundu.
reklam
ÜNLÜ DEVLET ADAMI BEGOVİÇ ANLATILDI
reklam

 

Bosna Hersek devletinin kurucusu ünlü devlet adamı Aliya İzzet Begoviç Siirt’te verilen bir konferansta anlatıldı.

Eski Milletvekili Hüseyin Kansu tarafından Siirt Üniversitesi Konferans Salonunda verilen konferansta Aliya İzzet Begoviçin hayatı ve mücadelesini anlattı.

Begoviçin çocukluk yıllarından itibaren hayatını anlatan Kansu, Begoviçin mücadelesi uğruna yıllarca hapis yattığını söyledi. Avrupalıların Müslümanlara karşı iki yüzlü davrandığını belirten Kansu “1990 yılında Slovenya ve hemen ardından Hırvatistan Yugoslayva Devletinden ayrıldı. Avrupa ülkeleri hemen bu devletleri tanıdılar. Ancak  Aliya İzzet Begoviçin önderliğinde ki Bosna Hersek tanımadılar. Onlardan referandum yapmasını ve üstelik bu referandumda % 60 oranını şart koydular. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi silah ambargosu koydu. Slovenya ve Hırvatistan’a Almanya silah vermişti.Ordularını donatmışlardı. Silah ambargosu Bosna Herseki etkiledi.Çok zor şartlar altında Begoviç ordusunu silahlandırdı.Savaş 3.5 yıl sürdü.O dönemde il il bütün Türkiye yardım elini uzattı. Bu gün Bosnaya gittiğinizde görürsünüz Boşnaklar bize minnettarlıklarını ifade ederler.” Dedi.

Her zaman demokrasiden ve insan haklarından bahseden batılıların bunu ancak kendilerine layık kriterler olarak gördüklerini  ve Merhum Akif’in belirttiği gibi tek dişi kalmış canavar gibi davrandıklarını söyledi.

Konferansın ardından Aliya İzzet Begoviçe ait fotoğraflardan oluşan  sergi gezildi. Siirt Üniversitesi ve İlim Yayma Cemiyetinin ortaklaşa düzenlediği konferansı Vali Mustafa Tutulmaz, Rektör Vekili Prof.Dr.Ender Sinan Poyrazoğu, Müftü Faruk Arvas, öğretim üyeleri ve öğrenciler takip etti.

32103db6-c36c-409f-988e-861be3b71c7a 68f08a23-5326-4729-90e8-f8b475d4154824b459c5-a587-4517-9bd3-8252f7a7874d1a5275de-5355-4445-b1d7-527efcb81e9e 8d98a982-4cfc-4db2-b879-1a3bef2e1535

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

casibom 726holiganbetOnwincasibom girişcasino sitelericasibomcasibomcasibom girişholiganbetbets10jojobet güncelgrandpashabetjojobetgrandpashabetGiriş Casibom