Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sultan Abdülhamit Hanın yaptırdığı araştırmalar sonucunda petrol çıkabilecek bölgeler arasında yer alan Eruh yüz yılı aşkın bir süre sonra bir petrol merkezi olma yolunda ilerliyor.
2014 yılında ilçede başlayan petrol arama çalışmalarından olumlu sonuçlar alınmaya devam ediliyor. Uzmanlar bölgede çıkarılan petrolün 43.5 gravitede olduğunu ve bununda Türkiyenin en kaliteli petrolü olduğunu gösterdiğini belirtiyorlar.
İlçeye bağlı Bayıryüzü Köyünde petrol çıkarılan kuyu sayısı 12 ye ulaştı. Yabancı bir petrol arama şirketinin yaptığı sondajlar sonucu çıkarılan tankerlerle Batmana taşınıyor. Ham petrol burada rafineride işlendikten sonra satışa sunuluyor.
Vali Osman Hacıbektaşoğlu Eruh ilçesinde çıkarılan Petrolun bölgenin soysa ekonomik hayatına katkıda bulunmaya başladığını belirtti. Kuyu sayısının 12 ye ulaştığını belirten Hacıbektoğlu “Bu kuyuların yanı sıra saha ve rezerv araştırmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor.Mevut kuyularımızda 2500 metre civarlarında petrole rastlanıyor. Bu petrolun ilimiz ve bölgemiz ekonomisine büyük katkılarda bulunmaya başladı. Bu katkının önümüzde ki yıllarda yeni açılacak kuyularla daha da artacaktır.” Dedi.