reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

SİİRT’TE İL SU YÖNETİMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

SİİRT’TE İL SU YÖNETİMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Son Güncelleme :

22 Ekim 2015 - 17:45

/ 195 views kez okundu.
reklam
SİİRT’TE İL SU YÖNETİMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI
reklam

Siirt İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun ilk toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Siirt’te su yönetimi, taşkınların önlenmesi, taşkın koruma tesisleri ile dere ve akarsu yataklarına yapılacak müdahalelerin önlenmesi amacıyla “1. İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu” toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Yunus Koç,  DSİ 10. Bölge Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kartal ve kurul üyesi kurumların müdür ve yetkilileri katıldı.

DSİ yetkilileri tarafından “Havza Yönetim Heyetlerinin Teşekkülü, Görevleri, Çalışma Usul ve Esaslar” konulu tebliğ hakkında yaptıkları sunumun ardından, konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, Suyun günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

İçinde yaşadığımız Coğrafyada su kaynaklarının tasarruflu ve bilimsel yöntemlerle kullanılması gerektiğine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz, “Su ve su kaynaklarının korunmasının yanında, küresel ısınma ile birlikte değişen iklim koşulları nedeniyle oluşabilecek su kaynaklı felaketlerin önüne geçilebilmesi için ilgili tüm kuruluşların görev ve sorumluluklarında hassas davranması gerekiyor. İlimize bağlı bazı belde ve köylerimizde özelikle yaz aylarında, kuraklık ve bazı çevresel etkiler sonucu su sorunu yaşadıklarını görüyoruz “dedi

Havza koruma eylem planları, havza, taşkın ve kuraklık yönetim planları ile içme ve kullanma suyu kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmaların takibini yapmak ve il bazında uygulanmasını sağlamak amacıyla bu kurulun oluşturulduğunu belirten Vali Tutulmaz, “Burada rutin bir toplantıdan ziyade, ilimizdeki en ücra köyden, il merkezine kadar bulunan tüm alanlarda su ile ilgi yaşanan sorunlara karşı hazırlanan ve hazırlanacak olan eylem planlarını verimli kullanmamız gerekiyor.”dedi.

Vali Tutulmaz, Siirt İl sınırları içinde faaliyet gösteren Barajların belli, dönemlerde enerji üretmek amacıyla ani su yükselmesi karşısında alınacak tedbirle ile ilgili Kurulun alt komisyonlarında gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.

Toplantının son bölümünde ise, dere yataklarına müdahaleler, atıklar, İl ve ilçelerde Dere Islahı Çalışmaları ve taşkın koruma planlarının 2016 yılı Şubat ayında yapılacak toplantıya gündem maddesi olarak, eklenmesine karar verildi.

Su Yöeteimi Koordnasyon (4) Su Yöeteimi Koordnasyon (3) Su Yöeteimi Koordnasyon (2)

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

casibom 726holiganbetOnwincasibom girişcasino sitelericasibomcasibomcasibom girişholiganbetbets10jojobet güncelgrandpashabetjojobetgrandpashabetGiriş Casibomjojobetjojobet