İlimiz adına önemli çalışmalara imza atmak , lobi oluşturmak ve dünyanın neresinde olursa olsun Siirtlilere yardımcı olmak amacıyla kurulan Siirt Gönüllüleri Platformunun toplantısı yapıldı.
Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Yard.Doç.Dr.Aydın Aktay, Fatih Müftü Yardımcısı Ümran Kılıçer ve Balıkesirden Vehip Danış’ın il dışından katıldığı toplantıda, platformun bu güne kadar yaptığı çalışmalar anlatıldı.
Platformun İstanbulda dernek olarak kuruluşunun tamamlandığını ve bir dernek binasının dizayn edildiğini belirten Yard.Doç.Dr.Aktay “Siirt Gönülleri platformu çeşitli nedenlerle ilimizden ayrılmak zorunda kalmış ama yürekleri Siirt için çarpanlarla halen ilimizde yaşamlarını sürdüren insanların bir araya gelmelerinden oluşmuştur.Yaklaşık üç yıldan beri faaliyet gösteren platformumuz İstanbulda dernek statüsüne kavuştu. Fatihte bir dernek binası dizayn ettik.Diğer illerde de teşkilatlanma çalışmalarını yürütüyoruz.” Dedi.
Fatih Müftü Yardımcısı Ümran Kılıçerde yaptığı açıklamada platformun önümüzdeki dönemlerde Siirt adına çok hayırlı ve önemli çalışmalara imza atacağını söyledi.
Vehip Danış ise Siirt’lilerin ülke genelinde lobi faaliyetlerinde yeterli olmadıklarını belirterek platformun bu alanda önemli çalışmalar yapabileceğini ve Siirt’in potansiyelini harekete geçirebileceğini belirtti.
Toplantıda platforma Siirtten katılan gönüllülerin görüşleri alında ve önümüzdeki dönem için bir yol haritası belirlenmeye çalışıldı.