STSO BAŞKAN KUZU ÜRÜNLERİMİZİN COĞRAFİ İŞARETLERİ İÇİN ÇALIŞMALARI SÜRDÜRECEĞİZ
Siirt, Ankara Ticaret Odasının düzenlediği Coğrafi İşaretler Zirvesinde başarıyla temsil edildi. Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, günümüz dünyasında ürünlerde coğrafi işaretlerin büyük bir önem kazandığını belirterek, bu zirveden ilimiz ekonomisi yararına sonuçlar alınacağına inandığını belirtti.
Coğrafi işaretli ürünlerin pazarlama sorunu yaşamadığını belirten Kuzu, oda olarak Siirt’e özgü ürünlerin coğrafi işaret almaları için girişimlerini sürdüreceklerini açıkladı. Günümüzde ABD, Avrupa ve gelişmiş ülkelerde coğrafi ürünler pazarının 200 milyar doları aşmış durumda. Bizde bu durumu göz önünde bulundurarak ATO nun düzenlediği bu zirveye katıldık. Bizim bu coğrafi işaretler pazarından çok rahat bir şekilde pay alabilecek bir çok ürünümüz bulunmaktadır. Perde pilav, büryan, fıstık, bal ve battaniye için bu coğrafi işaretleri almış durumdayız. Ancak coğrafi ürün işareti alabilecek daha bir çok ürünümüz bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde bunların coğrafi işaret işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için girişimlerde bulunacağız.”
Ankara Kongre Merkezinde düzenlenen ve iki gün süren zirvede konu ile ilgili bir çok toplantı düzenledi ve ürünler sergilendi. Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, zirve kapsamında düzenlenen toplantılarda Siirt ürünleri hakkında bilgi verdi.
Öte yandan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Siirt standını ziyaret ederek ürünler hakkında başkan Kuzu’dan bilgi aldılar. Siirt ürünlerini çok beğenen Hisarcıklıoğlu ve Baran bunların tanıtımı konusunda yapılacak çalışmaların desteklenmesi gerektiğini belirttiler.
Zirvede Siirt standını ziyaret eden ziyaretçilere Siirt ürünleri ikramı yapıldı. Ayrıca ziyaretçilere hediye fıstık ve bal dağıtımı yapıldı.