Siirt’te görev yapan uzman hekimlerin sözleşmeli statüye geçmesi ile ilgili Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay’ın girişimleri netice verdi. Yapılan çalışma ile sözleşmesi olmayan 62 uzman hekime sözleşme hakkı tanındı.
Siirt’te atanan doktorların mecburi hizmetlerinden sonra ayrılmak istemelerine neden olan sözleşme hakkı, Milletvekili Aktay’ı harekete geçirdi. Aktay, Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimlerle uzman doktorların istediği sözleşmehakkı tanınmış oldu. Böylece Siirt il genelinde 58 olan sözleşmeli doktor sayısı 120’ye yükseldi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Siirt Milletvekili ProfDr Yasin Aktay, “Siirt’te görev yapan uzman hekimlerin en büyük taleplerinin kendileriyle sözleşme yapılması ile alakalıydı. Sözleşmeli kadro bazı bölümlere verilirken bazı bölümlere hiç verilmedi. Aynı hastanede aynı şartlarda bir branşın tüm hekimleri bu kadrodan faydalanırken diğer branşın hekimlerinin hiçbiri bu kadroyu alamamıştır. Bu da çeşitli huzursuzluklara neden oluyordu. Çalışma birlik ve beraberliğine büyük zarar veren bu uygulamanın iyileştirilmesi için Sağlık Bakanlığımız nezdinde bir takım girişimlerimiz oldu. Yaptığımız bu görüşmeler olumlu netice verdi ve talep edilen sözleşme hakkı doktorlarımıza tanındı. Daha önceki çalışmalarımızda 58 doktorumuza sözleşme hakkı sağlamıştık. Şimdi de 62 uzman hekimimizle daha sözleşme yapılacak. Bu çalışmayla sözleşmeliuzman hekim kadromuz 120’ye yükseldi. Böylece uzman hekimlerimizin mali hakları korunarak Siirt’te daha fazla görev yapmalarını sağlamış bulunuyoruz. İlimiz ve sağlık çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Siirt’te sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.