reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Panel Üzerinden Lütfen Playerinizi Güncelleyin...

Google News

MEVLİDİ NEBEVİ HAFTASI KUTLANIYOR, PROF DR KARSLI ; ÇAĞIMIZ BAĞLARIN KOPTUĞU BAĞIMLILIKLARIN ORTAYA ÇIKTIĞI ÇAĞDIR

Mevlidi Nebevi Haftası kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında Siirt İl Müftülüğünce “Peygamberimiz ve Aile “ konulu bir konferans verildi.

Son Güncelleme :

16 Kasım 2019 - 13:43

/ 240 views kez okundu.
reklam
MEVLİDİ NEBEVİ HAFTASI KUTLANIYOR, PROF DR KARSLI ; ÇAĞIMIZ BAĞLARIN KOPTUĞU BAĞIMLILIKLARIN ORTAYA ÇIKTIĞI ÇAĞDIR
reklam

Mevlidi Nebevi Haftası kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında Siirt İl Müftülüğünce “Peygamberimiz ve Aile “ konulu bir konferans verildi. Siirt Üniversitesi Merkez Kampusunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof.Dr. İbrahim Hilmi Karslı, çağımızın bağların koptuğu bağımlılıkların ortaya çıktığı bir çağ olduğunu ve bununda başta aile bağları olmak üzere bir çok alanda tahribata yol açtığını belirtti. Peygamberimizin aile kurumuna verdiği önemi anlatan Prof.Dr.Karslı bebek daha anne karnında iken, annesinin davranışlarından etkilenmeye başladığını belirterek ilk eğitimin aile içinde alındığını ifade etti. Günümüzde çok yönlü etkileşime maruz kaldığımızı belirten Prof.Dr.Karslı “Ailede sevgi ve güvenin yaşanması çok önemlidir. Ailenin yozlaşması aslında toplumdaki sevgi ve şefkat kaynaklarının kuruması anlamına gelmektedir. Günümüzde  çok yönlü bir etkileşim içerisindeyiz. Bunun sonucu olarak çağımız bağlılıkların kaybolduğu, bağımlılıkların ortaya çıktığı bir çağ olmuştur. Rabbimize olan kulluk bağlarımız zayıfladığı zaman arkadan sökülerek bütün bağlar çözülüyor, kopuyor.Bağlar çözülüyor ve bağımlılıklar artıyor.Dini bağlar aile bağları kopuyor.Bir tespihin imamesinin kopması gibi Mevlaya olan bağlılık zayıfladığı zaman aile bağları, akrabalık bağları, komşuluk bağları zayıflıyor. Bunların yerini  bağımlılıklar alıyor.” Dedi. Müftü vekili Muhammed Özdemir  de yaptığı konuşmada aile kurumun artık seküler yapıya sahip insanların yanı sıra muhafazakar kesimi de etkilemeye başladığını belirtti. Konferansı Müftülük personeli ve bazı öğrenciler takip etti.Konferansı takip edenlere “Peygamberimizin Sünnetinde Aile “ adlı kitap armağan edildi.

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

CASİBOM