DİKA’DAN HELVACILAR ÇARŞISI VE KURTALAN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ PROJESİ
Dicle Kalkınma Ajansı Siirt’te iki önemli projeye daha imza atıyor. Ajans Siirt Helvacılar Çarşısının düzenlemesi ile Kurtalan Küçük sanayi sitesinin yapımını gerçekleştirecek. Projelerin tanıtımı amacıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda DİKA tarafından düzenlenen girişimcilik kursunu başarıyla bitirenlere sertifikaları da verildi.
Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdal Özçelik’in sunumunun ardından konuşan Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, Küçük Sanayi Sitesinin yapım projesi konusunda şimdiye kadar yaptığı katkılardan dolayı Vali Mustafa Tutulmaz ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a teşekkür etti. Kurtalanın her geçen büyüyen bir ilçe olduğunu belirterek “İlçemizin ihtiyaçlarını birbir gidermeye çalışıyoruz.Yıllardan beri ilçemizde bir küçük sanayi sitesine ihtiyaç vardı.Valimizin ve genel sekreterimizin destekleri ile bunu gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.Karatay sitenin yapılacağı yerin arazi sorununu bir hafta içerisinde çözdüklerini belirtti.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nedim Kuzu yaptığı konuşmada Siirt Küçük Sanayi Sitesinin yapımının 18 yıl kadar sürdüğünü belirterek bu sitenin kısa zamanda inşaatına başlanacak olmasının sevindirici olduğunu belirtti.Kuzu Kurtalanda yatırım potansiyeli olduğunu belirterek bu açıdanda bu sitenin yararlı olacağını sözlerine ekledi.
Siirt Belediye Başkan vekili Zekeriya Buturda emeği geçenlere teşekkür ederek her iki projenin de hayırlı olmasını diledi.
Kurtalan Kaymakamı Musa Üçgül yaptığı konuşmada küçük sanayi sitesinin ilçenin çok önemli bir ihtiyacını gidereceğini belirtti. Kurtalanın Siirtin en büyük ilçesi olduğunu belirten Üçgül şöyle dedi ”Küçük sanayi sitesi ilçemize adeta bir altın tepside sunuldu. İlçemiz için çok büyük bir fırsattır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”
DİKA Sekreteri Yılmaz Altındağda uygulanması planlanan iki projenin on milyon TL tutarında olduğunu belirtti. Küçük Sanayi Sitesinin yapımı konusunda bölgedeki küçük sanayi sitlerinin gezildiğini ve bilgi alındığını belirten Altındağ” Bu iki projede önemli ve sahada uygulanacak olan projelerdir. Bölgedeki küçük sanayi siteleri gezildi.Bunlar hakkında bilgi alındı. Diyarbakır’da ki Mega Sanayi sitesi modeli daha uygun görüldü. Kurtalan halkı küçük sanayi sitesi yapımı konusunu çok iyi bir şekilde sahiplendi. Bu da diğer ilçelere örnek olacaktır. Helvacılar Çarşısı projesi de çok önemli bir proje.Bu proje ile Siirt’in tarih potansiyeli harekete geçirilecektir.” dedi.
Vali Mustafa Tutulmaz her projenin Siirt için çok önemli olduğunu ve büyük katkılar yapacağını söyledi. Helvacılar Çarşısının tarihi bir çarşı olduğunu belirten Tutulmaz “Güzel bir çalışmaya tanıklık ediyoruz.İki projenin tutarı on milyon Tl dir. Hevlacılar Çarşısını örnek bir hale getirmek istiyoruz. Bununla ilgili alternatif projelerimiz var.Bunları değerlendirip bir karara varacağız.Bu çarşıdaki projenin bitmesinden sonra diğer çarşıları da ele almayı planlıyoruz” dedi.
Hlevacılar Çarşısı projesi ile Güres Caddesinin karşısındaki girişten başlayarak iş yerlerinin kaplamaları yapılacak ve çarşının alt yapısı gerçekleştirilecek.
Toplantıda daha sonra girişimcilik kursunu başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi.