

HALK NÖBETE DEVAM EDİYOR
Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından yapılmak istenen kanlı darbe girişimine tepkiler devam ediyor.Yurt genelin de gerçekleştirilen tepkilere Siirtlilerde yoğun ilgi gösteriyor.
Siyasi Partiler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine 6 günden beri her gece binlerce Siirtli hükümet konağı önünde toplanarak, tepkisini gösteriyor ve nöbet tutuyor.
Kutlamaların 6 cı gününde de binlerce Siirtli ellerinde bayraklarla meydanda toplanarak tepkilerini dile getirdiler.Etkinlik boyunca “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Dik dur eğilme Siirt seninle”, ” Siirt burada darbeciler nerede”, “Darbeye karşı omuz omuza” şeklinde sloganları atıldı.Siirt ilahi grubunun okuduğu ilahilere vatandaşlar eşlik etti.
Kutlamaların ilk gününden itibaren ilimizde bulunan Suriyelilerde ilgi gösterdi.Meydanlara doluşan Suriyeliler Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar attılar.
Darbe karşıtlarına tepki ve demokrasi nöbetine katılanlara başta Kızılay olmak üzere çeşitli sivil tophplum kuruluşları destek vererek vatandaşlara su ayran ve yemek ikramında bulunuyorlar..