

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitimin kalitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında düzenlenen Birinci Siirt Milli Eğitim Çalıştayında ilimizdeki eğitimin durumu masaya yatırıldı ve çözüm önerileri tartışıldı. Yunus Emre Diriarının moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda eğitimimiz; akademik kariyer, velilerin eğitime katılmaları ile öneri ve görüşler başlıkları altında ele alındı.
Öğretmen evinde düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip tek amaçlarının sorunları ortaya koymak olduğunu belirterek “Siirt akademik akiryerde 79 cu sıradadır. Bunu yükseltmemiz gerekiyor. Tek amacımız sorunları ortaya koymak ve çözüm önerilerini bulmak, kaliteyi yükseltmektir.Yol haritasını belirlemektir.Yoksa eleştirme gibi bir düşüncemiz yoktur.” Dedi.
Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Erhan Akın, yaptıkları çalışmalarda kalitenin yükselmemesinde en büyük etkenlerden birisinin iletişimsizlik olduğunu belirtti ve birbirimizi anlamamız gerektiğini söyledi. Her yerde yüksekle sesle konuştuğumuzu belirten Akın “Her yerde sokakta iş yerinde evde hep yüksek sesle konuşuyoruz.Ancak buna rağmen aramızdaki iletişimin seviyesi çok düşüktür.İnsan sevmek ve sevilmek için vardır.Birbirimizi sevmeli ve anlamalıyız. Aramızda sevgi anları oluşturalım.” Dedi.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hasan Basri Memduhoğlu yaptığı konuşmada, bu çalıştayın sorunun ortaya çıkarılmasına katkıda bulunduğunu söyledi. Akademik başarının her şey olmadığını belirten Prof.Dr.Memduhoğlu “Akademik başarıya odaklanıyoruz.Ancak akademik başarı her şey değildir.Sosyal başarı ve ahlaki değerlerde önemlidir.Hocamın başucuna doğmayan güneşi neyleyim diyen bir öğrencilerden hocasına kumpas kuran ve hatta öldüren bir öğrencilere geldik.” Dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları iş birliği protokolüne değinen Prof.Dr.Memduhoğlu şöyle dedi “Eğitimdeki eğitim başarısı o ilin ekonomik, sosyal ve benzeri durumlarıyla da bağlantılıdır.Bu nedenle gerçekçi olmak gerekiyor. Biz kalkıp Siirt’i akademik açıdan ilk on ilin arasına sokacağız dersek bu pek gerçekçi olmaz. Eğitim Fakültesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğüyle imzaladığımız iş birliği protokolü kapsamında iki okulumuza iki yıl süreyle akademik danışmanlık yapacağız.
Vali yardımcısı Selim Erkovanda sorunun tespit edilip, kabullenmesinin çözüm yolunda büyük önemi olduğunu belirtti. Hasta olma durumunu örnek olarak veren Erkovan “ Bu toplantı çok önemli. Bize eğitimde bir hastalığın olduğunu ve bunu kabullendiğimizi gösteriyor. 81 il arasında 79 cu sırada olmamız hastalığın çok ciddi olduğunu göstermektedir. Fakültemizin pilot okullarda yapacağı çalışmalarla hastalığın nedenleri ve çözüm yolları bulunacaktır.” Dedi.
Çalıştayda eğitim alanında faaliyet gösteren sendikalar ile derneklerin yöneticileri ile öğretmenlerde görüşlerini dile getirdiler. Velilerin eğitime katılmaları konusunda, onlarla kuruluacak yakın diyalog ve ziyaret edilmeleri gibi hususların yararlı olacağı ifade edildi. Görüş ve öneriler bölümünde ise 3600 ek göstergenin uygulamaya konulması, öğretmenlik meslek kanunun çıkarılması istekleri belirtildi.
Çalıştaya, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Doğanay, İl Jandarma Komutan Vekili Alb.Mevlüt Yıldız, İl Sağlık Müdürü Dr.Erol Emre Ömür, il ve ilçe eğitim müdürlükleri yöneticileri, eğitim alanında faaliyet gösteren sendika ve dernek temsilcileri ile basın mensupları katıldı.