Eğitimci ve araştırmacı, yazar M. Şefik Görgin’in uzun yıllardan beri üzerinde çalıştığı Siirt Arapçası adlı kitabı yayınlandı. Kitap, bu güne kadar bir alfabeye sahip olmayan Siirt Arapçası için bir alfabe oluşturmayı ve sözlü olan edebi eserlerimizin yazılı hale getirilmesini amaçlıyor.
Kitabın başlangıç bölümünde Arapça lehçeleri ve dilimizin bu günkü konumu, ses dizimi, sesli ve sessiz harfler, zamirler, isimler, sayılar takılar ve kullanımları gibi konulara oldukça geniş bir şekilde yer verilmiş.
Büyük boy, 254 sayfalık kitapta ilgi çeken bir başka bölümde araştırmacı yazar Görgin’in kendi yazdığı veya derlediği kısa hikayeler bölümüdür. Siirt’i ve Siirt’ lileri ilgilendiren hikayeler her iki dilde hem Türkçe ve hem de Arapça olarak yazılmış.
Ülkemizin çeşitli yörelerinde uzun yıllar öğretmenlik yapan ve binlerce öğrenci yetiştiren yazar Görgin ilkokul yıllarında okurken Arapçanın yasaklandığını ve dil koluna mensup öğrencilerin kendilerini öğretmenlerine şikayet ettiklerini belirterek, bu durumun oluşturduğu travmadan dolayı böyle bir çaba içerisine girdiğini ifade ederek oluşacak alfabenin sayesinde Siirt kültürüne ait sözlü edebi eserlerin kayıt altına alınabileceğini belirtiyor.
Hemşerimiz M.Şefik Görgin’i bu değerli çalışmasından dolayı kutluyoruz.