reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

Türkiye’nin Tescilli İlk Balı! Siirt’ten Paris’e Uzanan Tat

Son Güncelleme :

03 Eylül 2024 - 16:38

/ 193 views kez okundu.
reklam
Türkiye’nin Tescilli İlk Balı! Siirt’ten Paris’e Uzanan Tat
reklam

Siirt’in Pervari ilçesinde üretilen meşhur Pervari Balının aynı zamanda ülkemizin coğrafi menşei alınmış ilk balı olduğu belirtiliyor.

Pervari balının dönemin valisi Nuri Okutan’ın girişimleri o zamanki adıyla Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi menşe tescili yapılmıştı. Bu tescil aynı zamanda ülkemizde tescili yapılan ilk olma özelliğini taşıyor. Diğer yörelerde üretilen balların tescilinin bu tarihten sonra yapıldığı ifade ediliyor. Ağırlıklı olarak topraktan yapılan kara kovanlarda üretilen Pervari balının Paris’te sürgünde olan şehzadeye gönderildiğine dair kayıtlar Osmanlı Arşivlerinde bulunmaktadır.

Pervari balı 600 ile 1700 rakımları arasındaki bitki özlerinden üretiliyor.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.