reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

BİZDEKİLERİ UNUTUP DA, BATIDAN ARAKLAMAYA ÇALIŞTIKLARIMIZ

Son Güncelleme :

24 Ocak 2024 - 9:00

/ 198 views kez okundu.
reklam
BİZDEKİLERİ UNUTUP DA, BATIDAN ARAKLAMAYA ÇALIŞTIKLARIMIZ
reklam

İmrendiğimiz bazı batı toplumları var, sabahları erkenden kalkıp sporlarını ve yürüyüşlerini yapıyorlar. -Tabiri caizse; 7′ den 77′ e herkes, yaşları ne olursa olsun; sabah saatlerinde ve özellikle hafta sonları kendilerini sahalara, parklara, bahçelere atmak suretiyle, temiz hava soluyup; yürüyüş vs gibi egzersizler yapmaktadırlar.

-Başka bir husus da; bu, milletlerin yemek yemedeki ölçü ve düzenleridir. -Zararlı yiyeceklerden azami derecede imtina edip, yemeklerinde ölçüyü kaçırmıyorlar. -Maddi imkanları çok iyi olduğu halde; yemek için yaşamıyorlar, yaşamak için yiyorlar. -Böyle bir iradeyi gösterip, disiplin içinde ve doğru tarzda yaşamaları örnek alınacak cinsten. -Lakin, bu tip batılıların; sağlıklarını koruma adına sürdürdükleri ölçülü yaşamalarının bir neticesi olarak; tasarruf edip arttırdıklarının bir kısmını; tatil, gezi, konser,maçlar, içkili mekanlar vs gibi gönlünü eğlendirmek için orda burda harcayarak. Kalan ekstrasını da; bankalara, faize, fonlara, oraya buraya koyarak biriktirmek suretiyle; yine kendilerine kullanıp kendilerine sakladıkları görülmektedir.

-İslam Dinimiz’in gereği; zaten, ısraf haramdır. Saçıp savuranlar şeytanların kardeşleridir. -Nitekim Allahuteala elinizi çok sıkı tutup cimrilik etmeyiniz, ama; büsbütün açıp, savurgan olmayınız, yoksa elinizdekini kaybeder öylece oturursunuz, mealinde emirler buyuruyor.

-Yine, başka bir ayette buyurulduğu gibi; “Allah, aşırı gidenleri ve bozguncuları sevmez.”

-İslamiyette ölçü ve ölçülü yaşamak esastır. Çalışmak ve dolayısıyla hareket halinde olmak ise; ibadet sayılmaktadır. Nitekim;” çalışmak ibadettir” ibaresiyle, bu durum; etkin bir biçimde vurgulanmaktadır. -Batılı kendini düşündüğü ve kendine endeksli yaşadığı için, bir ölçü ve nizam doğrultusunda yaşamaktadır. Ama; fazla imkanlarından dolayı arta kalanı sadece kendine tahvil etmekte, moralman kendini iyi hissetirecek eğlence ve etkinlere harcamaktadır. Kalan fazlanın tamamını ; yine kendi güvencesi için saklamaktadır. -Onlarda düşküne, yetime, fakire, komşuya, hatta yakınlarına yardım etmek, elinde kalandan onlara vermek diye bir duygu ve düşünce yok. -Büyük bir kısmı; biraz yaşını almış çocuklarına bile sahip çıkmayıp; onları evlerinden ayırmakta ya da kendi istekleriyle ayrılacak olanlara hemen yol vermektedirler. -Oysa dinimiz; hem ifsad olmadan yani aşırıya kaçmadan her açıdan ölçüyle davranıp yaşamayı, hem de artan mal ve imkanlarımızı ihtiyaç sahipleriyle paylaşmayı emretmektedir. -Çalışmak vesilesiyle, hem vücudu hareket ettirmeyi, hem de üretip faydalı olmayı emretmektedir. Onlarca kişi bir topun arkasından boşu boşuna koşamayı değil, çalışarak, koşturup üretmeyi ve insanlara faydalı olmayı emretnektedir.

-Hangisi, daha faziletli ?

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.