

Yerel medyanın sorunları ve kamu kurumları ile iletişimi konuları Diyarbakır da düzenlenen bir toplantıda ele alındı.
İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan Siirt, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak, Diyarbakır illerinden gelen ajans temsilcileri ve birer duayen gazeteci ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri, Üniversiteler, İl Emniyet Müdürlükleri, İl Jandarma Komutanlıklarının basınla ilgili personeli katıldı.
İki gün süren ve bir otelde düzenlenen toplantının ilk gününde medya mensupları ile düzenlenen oturumda, İç Güvenlik Stratejileri Daire Başkanı Dr.Can Ozan Tuncer çalıştayı düzenleme amaçlarını anlattı. Dr.Tuncer, bu çalıştayın kendi alanında bir ilk olduğunu ve alacakları dönüşlere göre, bunu diğer bölgelerde de gerçekleştireceklerini belirtti.
İç İşleri Bakanlığı Müşaviri hemşerimiz Fevzi Sevgili de yaptığı konuşmada, medyanın önemine değindi ve bu sektörde yaşanan sorunların giderilmesi için üst makamlar nezdinde girişimler yapacaklarını söyledi.
Medya mensupları daha sonra Prof Dr.Zeki Taştan’ın moderatörlüğünde sorunlarını tartıştılar. Kamu görevlileri de ayrı bir oturumda Doç.Dr. Halil İbrahim Aydının moderatörlüğünde medya ile ilişkilerini ele aldılar.
Çalıştayın ikinci gününde ortak iki oturum gerçekleştirildi. Bu oturumlarda dile getirilen sorunlara ilişkin bildiriye son şekli verildi. Son oturumda yapılan konuşmalarda Daire Başkanı Dr. Tuncer verimli bir çalıştay olduğunu ve sonuçların yetkililere arz edileceğini belirterek, benzer toplantıların aralarında Siirt’in de dahil olduğu diğer illerde düzenlenebileceğini söyledi. Dr.Tuncer kapılarının her zaman medya mensuplarına açık olduğunu vurguladı.
Hemşerimiz Fevzi Sevgilide yaptığı konuşmada özellikle bölgemizde medyanın büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, bu sorunların çözülmesi için çaba harcanacağını söyledi. Örnek olarak Kanal 56 Televizyonun yaptığı yayınları anlatan Sevgili, bu televizyonun içinde bulunduğu maddi sorunların çözülerek yayınlarına devam etmesi için herkesin çaba göstermesi gerektiğini belirtti.
Çalıştay bildirisinde medya mensuplarının görev yaparken karşılaştıkları sorunlar ve haber kaynağına ulaşmada çektikleri zorluklar ile maddi açıdan yaşanılan dar boğaz dahil bir çok sorun dile getirilerek çözüme kavuşturulması istendi.
Genel Yayın Yönetmenimiz Ayhan Mergen’in de katıldığı çalıştay toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.