

Ramazan ayında umdukları satışı bulamayan ve umutlarını bayram alıverişine bırakanlar esnaf bu gün umduğu satışı yapabildiler.
Öğle saatlerinden itibaren başta Helvacılar Çarşısı olmak üzere bütün çarşılarda bir kalabalık bir hareketlilik görüldü.Bu hareketlilik yüzlerce seyyar satıcının kaldırımlarda tezgah kurduğu Cumhuriyet Aydınlar ve Güres Caddelerinde daha belirgin bir şekilde gözlemlendi.Mağazalarda satılan ürünleri almaya gücü yetmeyen vatandaşlar bayram şekerinden kolonya ve baklavaya, çoraptan kemere kadar ihtiyaç duyduğu malzemeleri seyyar satıcılardan almayı tercih etti.
Güres Caddesi üzerinde kurduğu tezgahta çorap ve iç çamaşırı satan Ahmet Kaş “Bayram arifesini yaşadığımız bu gün çarşıda büyük bir kalabalık var. Ramazan ayı boyunca böyle bir kalabalığı bekliyorduk. Vatandaş çoluk çocuğuyla birlikte çarşıya çıkarak ihtiyaçlarını karşılıyor.Mağazalardan alım yapmaya gücü yetmeyenler daha ucuz sattığımız için bizleri tercih ediyorlar. Umarım gün boyu yapacağımız satışlar yüzlerimizin gülmesine yeterli olur.” Dedi.