reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Panel Üzerinden Lütfen Playerinizi Güncelleyin...

Google News

ÜNİVERSİTE CAMİSİNDE KURANI KERİM OKUNDU PEYGAMBER EFENDİMİZ ANLATILDI

Son Güncelleme :

30 Kasım 2018 - 17:49

/ 203 views kez okundu.
reklam
ÜNİVERSİTE CAMİSİNDE KURANI KERİM OKUNDU PEYGAMBER EFENDİMİZ ANLATILDI
reklam

 

Siirt Üniversitesinin Kezer Kampüsu Camisinde ilk etkinlik düzenlendi. İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Kuranı Kerim ve İlahiler okundu. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma’da Peygamber Efendimiz ve Gençlik konusunu anlattı.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok’un Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan  etkinlik Sivas’tan gelen Kuran-ı Kerim Okuma yarışmalarında derecesi bulunan Muhsin Kara hocanın Kuranı Kerim tilaveti ile ilahileri okuması ile devam etti.

Peygamberimiz ve Gençlik konusunu anlatan Prof.Dr.İhsan Süreyya Sırma Kuran ve Sünnetin ışığından ayrıldıkları için, bu gün dünya üzerindeki iki milyon insanın adeta birbirini yediğini söyledi. Kuran-ı Kerimde ve Peygamber Efendimizin veda hutbesinde zulmedilmemesinin ve zulme de karşı çıkılmasının emredildiğini belirten Prof. Dr. Sırma”Yine aynı şekilde bir başka zülüm  şekli olan faizi de Peygamber Efendimiz ayaklarının altında çiğnediğini belirtmektedir. Bizler ise faizle yatıp kalkıyoruz. Dünya tarihinde kadınların hakları olduğunu ilk defa Peygamber Efendimiz emretmiştir. Peygamber Efendimiz veda hutbesinde kadınların erkeklerin, erkeklerinde kadınların üzerinde hakları olduğunu belirmektedir. Oysa feminizm yalnızca kadınları görürken, erkeklerde yalınızca erkekleri görüyor. Gerçekte ise Allahü Teala kadın ve erkeği birlikte yaratmıştır.” Dedi.

Irkların birbirlerine üstünlüğünün olmadığını ve üstünlüğün ancak iman sayesinde olabileceğini belirten Prof.Dr.Sırma gençlere her gece yatmadan önce Kuranı Kerim okumalarını ve anlamalarını tavsiye etti.

Etkinlik İl Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemirin duası ve  Prof.Dr.İhsan Süreyya Sırmanın yazmış olduğu  Önderimiz Peygamber Efendimiz adlı kitabın dağıtımı ile sona erdi.

 

 

 

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

betturkey güncel giriş