
Siirt İl Merkezi ve Kurtalan ilçesinde, bazı toptancıların halkın sağlığını tehdit eden sahte temizlik ürünleri satışı yaptıkları orta çıktı.

Sahte ürünlerin tamamını Siirt ili genelinde dağıttıkları, satışını ve dağıtımını yaptıkları ürünlerin Fatura ve kaydının bulunmadığı, aynı zamanda bu şahısların menşei belli olmayan kayıt dışı bu ürünleri satarak, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet ve Vergi Usul Kanununa Muhalefet ederek, devleti zarara uğrattıkları tespit edildi.
Siirt Merkez ve Kurtalan ilçe merkezinde bulunan (9) şüpheli şahsa ait (7) ayrı depoda yapılan aramada, piyasa değeri yaklaşık 260 bin TL olan sahte deterjan ve kaçak çay ele geçirildi.Aramalarda; 27 bin 600 Kg sahte temizlik ürünü, (130) kg Kaçak Çay ve (52) adet 7,62 mm Çaplı Kaleşnikof fişeği el konuldu.
Gözaltına alınan (9) şüpheli şahıs hakkında gerekli soruşturma işlemleri başlatıldı.


