
Dünya sokak hayvanları günü kutlandı. 2010 yılından beri dünyanın bazı ülkelerinde kutlanmakta olan gün nedeniyle ilk defa ilimizde bir tören düzenlendi.
Veteriner Fakültesi tarafından üniversitenin merkez kampusunda düzenlenen etkinlikte sokak hayvanlarının korunması gerektiğine dair konuşmalar yapıldı ve kedi ve köpek maması dağıtımı yapıldı.
Etkinlikte konuşan rektör Prof. Dr. Murat Erman sokak hayvanları dahil hayvanlara yönelik olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.
Sokak hayvanlarının günümüzün ve toplumların bir gerçeği olduğunu belirten Prof. Dr. Erman ”Yazılı ve sosyal medyada yer alan haberler nedeniyle sokak hayvanları konusu çok sık bir şekilde konuşulmaktadır. Bozulan ekoloji ve sokak hayvanları olarak nitelendirdiğimiz hayvanlara bakış açısı nedeniyle sokak hayvanlarında artışlar görülmektedir.Biz Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde bir hayvan kliniğin alt yapısını tamamladık ve en kıs zamanda inşallah açılışını gerçekleştireceğiz.Yine veteriner fakültesinde kedi evleri oluşturduk.Buradaki kedilerin bakımlarını veteriner fakültemiz yapmaktadır. Bu arada ihalesine hazırlandığımız gelişmiş bir hayvan hastanesini Kezer Kampusunda yapacağız. Bu çalışmalarla yalnız sokak hayvanları değil aynı zamanda yaban hayvanlarını da hizmet verilebilecektir.” Dedi.
Sokak hayvanların yaşmalarını devam ettirebilmeleri için yapılması gereken şeylere değinen Prof. Dr. Erman şöyle dedi “Günümüzde özellikle evsel ve sanayi atıkları sokak hayvanları için önemli beslenme kaynağını oluşturuyorlar. Bu hayvanlar beslenirken cam türü, metal türü pet şişe türü gibi fiziki yaralanmalara sebebiyet verecek yaralanmalara yol açmamak için bu atıkların mevzuata göre ayrıştırılması gerekiyor. Yine aynı şekilde bu sokak hayvanlarının trafikten zarar görmemeleri için kurumlar arasında işbirliğine gidilmesi ve gerekli önlemlerin alınmasında yarar vardır.”
Etkinliğe katkıda bulunan kişilere teşekkür eden Prof. Erman. Bu etkinliğin her yıl kutlanacağını sözlerine ekledi.
Etkinlikte daha sonra kedi ve köpek maması ile tişört ve broşür dağıtımı yapıldı. Etkinliğe belediye başkan vekili Zekeriya Butur, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nurettin Gül ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.


