
“KİTABIMI OKUYORUM, ARKADAŞIMA VERİYORUM”
İlimizde Sodes kapsamında yürütülmekte olan projeler devam ediyor. Tillo İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülmekte olan 7‘ den 70’e Tillo Hayat Buluyor Projesi kapsamında öğrencilere ve yetişkinlere kitap dağıtımı yapıldı.
Kitap dağıtımı nedeniyle bir düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Murat Ermen, Prof. Dr. Ender Sinan Poyrazoğlu , Doç. Dr. Koray Özrenk’ten oluşan bir heyet ile ilçedeki Kuran Kurs hocaları ile diğer davetliler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Altunç, projenin tanıtımını yaptı. Altunç proje ile küçük yaşlardan itibaren çocuklara kitap okuma alışkanlığını aşılamayı çalıştıklarını söyledi.
Tillo Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Yunus Koç ise yaptığı konuşmada kitap okumanın önemine değindi ve kendi yaşantısından örnekler verdi.
Toplantıda davetlilere İbrahim hakkı Hz.’nin Marrifetname’si armağan edildi. Toplantının ardından kitap dağıtımına okullarda devam edildi. Öğrencilerle sohbet eden kaymakam Koç Prof. Dr. Erman onlarla birlikte kitap okudu.
Proje kapsamında 750 öğrenci ile 100 yetişkine ikişer adet kitap dağıtılacak.Kitap alanlar bu kitaplarını okuduktan sonra bir başka arkadaşına verecek.Böylece daha çok sayıda kitabın okunması sağlanacak.
Ayrıca bir firmanın gönderdiği giysilerde öğrencilere dağıtıldı.



