

Siirt’te 21 vatandaş verem tedavisi görüyor.Veremle Savaş ve Eğitim Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Erol Emre Ömür Siirt il genelinde 21 vatandaşın verem tedavisi gördüğünü belirtti.
Son yıllarda bu hastalıkla mücadele konusunda çok önemli aşamalar kaydedildiğini belirten Dr. Ömür bunun sonucu olarak bu hastalığın görülme oranının çok düştüğünü söyledi.
Devletimizin bu ve benzeri hastalıklara karşı çok iyi bir mücadele programı uyguladığını belirten Dr.Ömür “Bu program sayesinde verem ve benzeri hastalıkların görülme oranları çok aşağılara düşmüş durumda. Bir dönemler çok daha büyük rakamlarla ifade edilebilecek olan veremli hasta sayısı ilimizde 21 ‘e düşmüş durumda. Bu hastalar sıkı bir şekilde takip edilmekte ve tedavilerinin aksamadan sürdürülebilmesi için gerekli çaba harcanmaktadır. Bu hastaların tedavileri devletimizin tarafından ücretsiz olarak karşılanmakta ve kendilerine ayrıca bunlardan maddi durumları elverişli olmayanlara da gıda desteği de verilmektedir. Amacımız bu hastalığı tamamen ortadan kaldırmaktır.” Dedi.