

İL KOORDİNASYON KURULU’NUN 2020 YILI 1. DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI
2020 Yılı Birinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Valilikte düzenlenen toplantıya Vali Vekili Zihni Yıldızhan başkanlığında yapıldı. Yıldızhan, yaptığı genel değerlendirmede 2019 yılı yatırımlarının ancak % 76 oranında gerçekleştirildiğini belirtti.
Vali Vekili Yıldızhan, İlimiz genelinde 2019 yılı sonu itibariyle 276 proje üzerinde çalışmalar yapıldığını, söz konusu projelere ayrılan ödenek miktarının 585 milyon 209 bin Tl olduğunu belirterek “Bu ödeneğin 446 Milyon 766 bin TL’si harcandı. Projelerin 2019 yılı dönem nakdi gerçekleşmelerinin %76 oranında gerçekleşti. 276 projeden 176’sının tamamlandı, 73’ünün devam ediyor.16’sı ise henüz ihale aşamasındadır. Çeşitli nedenlerden dolayı 11 projeye de henüz başlanamamıştır.” Dedi.
Toplantıda daha sonra yatırımcı kamu kurum ve kuruluş bölge ve il müdürleri sırası ile söz alarak kurumlarının yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdiler.
Belediye temsilcisi Beşir Aksu, mezbahane inşaatının devam ettiğini hayvan barınağının ise tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.
Çevre ve Şehircilik il Müdürü Raci Bülbül, 80 dairelik jandarma lojmanlarını tamamladıklarını, Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan bazı köylerle ilgili çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı.
Toplantıda en çok soru ve eleştiriye muhatap olan Karayolları 9.cu Bölge Müdürlüğü temsilcisi yeni Eruh yolunun Zorava çayı üzerindeki köprü hariç tümünün tamamlandığını ve bu köprünün tüm malzemelerinin de hazır olduğunu ve yakın bir zamanda tamamlanacağını belirtti. Karayolları temsilcisi Siirt Batman Karayolunun 15 km sinin daha beton asfalt ihalesinin yapıldığını, Siirt Pervari yolunun yatırım planına alındığını ve Siirt şehir girişindeki 3.5 km lik yolun da yakında tamamlanacağını, ve Tillo yolunda son bir çalışma daha gerçekleştireceklerini belirtti.
Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların il müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile basın mensupları katıldı. Yatırımcı kamu kuruluşlarının ildeki projeleri hakkında bilgi almak, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 2019 yılı yatırımları değerlendirildi.