

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programında (KAP) 2 yıl süre ile “Koşullu Akreditasyon” almaya hak kazandı.
22-26 Aralık 2024 tarihleri arasında SİÜ’nün akademik ve idari birimleri ile araştırma merkezlerinde bir dizi incelemelerde bulunan YÖKAK değerlendirme takımı yaptığı değerlendirmeler sonucunda SİÜ’nün KAP programında koşullu akredite edilmesine karar vermiştir.
Bu çerçevede, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından belirlenen temel faaliyet alanlarında hedeflerine başarıyla ulaşan SİÜ, kalite güvencesi kültürünü tüm birimlerine yaygınlaştırarak, belirlenen temalar doğrultusunda kurumsal gelişimini sistematik biçimde sürdürmektedir. Kısa bir süre içerisinde tüm birimlerinde kalite yönetim süreçlerini etkin şekilde yapılandırarak KAP standartlarına uyum sağlayan SİÜ sürdürülebilir kalite anlayışını kurumsal bir ilke haline getirme yolunda emin adımlarla yürümektedir.
Konuyla ilgili açıklama yapan SİÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, “Üniversitelerin fiziki durumu ve eğitim öğretim kalitesinin önemli bir göstergesi olan akreditasyon süreci, yoğun değerlendirme faaliyetlerini içeren uzun soluklu ve meşakkatli bir süreçtir. Üniversitemiz, bu süreci tüm paydaşlarımızın kıymetli katılımıyla başarıyla tamamlamıştır. Bu başarıda emeği geçen, başta Üniversitemiz Kalite Komisyonu Başkanı ve değerli üyeleri olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize, Üniversitemizin varlık sebebi olan sevgili öğrencilerimize, Siirt’teki tüm paydaş kurum ve birim amirlerimiz ile çalışanlarına, kurulduğundan beri Üniversitemize destek veren tüm Siirtli hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Bu önemli başarının Siirt’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca, Üniversitemize hak ettiği bu gururu yaşatan, objektif değerlendirmeleriyle sürece katkı sağlayan YÖKAK Değerlendirme Ekibi Başkanı Sayın Prof. Dr. Gökhan Hakkı Alpaslan hocam ile kıymetli ekip üyelerine en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte, daha büyük başarılarla Üniversitemizi geleceğe taşımayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.