reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Panel Üzerinden Lütfen Playerinizi Güncelleyin...

Google News

SİİRT İLİM YAYMA CEMİYETİ AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Son Güncelleme :

30 Eylül 2017 - 14:52

/ 246 views kez okundu.
reklam
SİİRT İLİM YAYMA CEMİYETİ AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ
reklam

İslam dünyasında kutsal aylardan birisi olarak kabul edilen Muharrem ayı ve Aşure Günü nedeniyle Seyyid Ahmed Bedevi Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda bir etkinlik düzenlendi.


Programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlim Yayma Cemiyeti tanıtım slaytı ile başladı.

Konuşmacı olarak katılan Siirt Üniversitesi Genel sekreteri ilahiyatçı Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, “Muharrem ayı tarih boyunca insanlık için dönüm noktaları sayılabilecek önemli olayların yer aldığı bir aydır. Bundan dolayı gerek İslam’da gerekse İslam öncesi muharrem ayına ayrı bir önem verilmiştir. Aşure, on manasına gelen aşr kelimesinden alınmıştır. Hicri senenin birinci ayı olan Muharrem ayının onuncu gününe Aşure günü denilmiştir. Muharrem ayının onuna rastlayan aşure gününün fazileti de o günde cereyan ede gelmiş olaylardan kaynaklanmaktadır” dedi.

Memduhoğlu: “Muharrem ayı, hicrî senenin birinci ayıdır. Muharrem’in 10’uncu günü Aşûre günüdür. Bu mübarek ayı verimli ve bol sevap alarak geçirmeliyiz. Aşure demek birlik ve beraberlik demektir. Önemli olan Sahabelerin yolundan giderek, İslam-ı Kuran ve Sünnet ışığında yaşamamızdır.” şeklinde konuştu.

Program Siirt Müftüsü Faruk Arvas’ın yaptığı duanın ardından aşure ikramı ile son buldu.

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

betturkey güncel giriş