
Siirt İl Müftülüğümüz tarafından gerçekleştirilen aylık mutat toplantı, bu ay “Ramazan, Cami ve Hayat” temasıyla Ramazan ayı öncesinde Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Din görevlilerimiz ve Kur’an Kursu öğreticilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, manevi atmosferi yüksek ve verimli bir ortamda icra edildi.
Toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal’ın açılış konuşmasıyla program devam etti. Müftü Pinal konuşmasında Ramazan ayının önemine dikkat çekerek, camilerin bu mübarek ayda üstlendiği merkezi role vurgu yaptı. “Ramazan, cami ile hayat arasındaki bağı güçlendiren müstesna bir zaman dilimidir.” ifadelerini kullanan Pinal, din görevlilerimizin dini hizmetleri en güzel şekilde yerine getireceğine olan inancını dile getirdi.
Ramazan’ın; Kur’an, sabır, paylaşma ve kardeşlik ayı olduğuna işaret eden Pinal, camilerin ibadet mekânı olmanın yanında toplumsal dayanışmanın ve manevi dirilişin de merkezi olduğunu ifade etti. Toplantıya İl Müftü Yardımcıları İbrahim Ensari ve Yahya Ertürk de katıldı. Programda Ramazan ayında camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda yürütülecek faaliyetler, mukabele programları, vaaz ve irşat çalışmaları ile toplumsal rehberlik hizmetleri ele alındı. Özellikle gençlere ve çocuklara yönelik yapılacak çalışmalar üzerinde durularak, camilerin hayatın merkezinde yer aldığı bir Ramazan hedefi dile getirildi.
Karşılıklı istişare ve değerlendirmelerin ardından toplantı, Ramazan ayının ilimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisiyle sona erdi.





