reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Panel Üzerinden Lütfen Playerinizi Güncelleyin...

Google News

ÖZEL HASTANE ÇALIŞANLARINDAN MAAŞ ALAMADIKLARI İÇİN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Siirt’te özel bir hastanede çalışan 60 işçi, dört aydır maaş alamadıklarını belirterek geçici olarak iş bıraktıklarını açıkladılar. İşçiler vatandaşların mağdur olmaması için acil, doğumhane ve yoğun bakım servislerinde hizmet vermeye devam ediyor.

Son Güncelleme :

18 Temmuz 2019 - 12:34

/ 236 views kez okundu.
reklam
ÖZEL HASTANE ÇALIŞANLARINDAN MAAŞ ALAMADIKLARI İÇİN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
reklam

Siirt’te özel bir hastanede çalışan 60 işçi, dört aydır maaş alamadıklarını belirterek geçici olarak iş bıraktıklarını açıkladılar. İşçiler vatandaşların mağdur olmaması için acil, doğumhane ve yoğun bakım servislerinde hizmet vermeye devam ediyor.

Hastane bahçesinde oturma eylemi yaparak  işverene tepkilerini ortaya atan  bir grup çalışan adına konuşan Doğan Kazak, 4 aydır maaş alamadıklarını belirtti.Kazak ” Arkadaşlarımızla birlikte süre gelen  ve 2016 yılından bu yana birikmiş olan bazı ücretlerimiz ödenmemektedir. İş kanunun bize vermiş olduğu hak çerçevesinde ücretlerimizin ödenmemesinin devam etmesinden dolayı bugün iş bırakmaya karar verdik. Biz bireysel olarak hepimizin kararıyla toplumsal hale bürünmüş bu eylemi gerçekleştirmeyi uygun gördük. Ücretlerimizin bir ödeme takviminde bize ödenmesinin taahhüt edilmesi durumunda biz eylemimizi sonlandırmaya, işimizin başına geçmeye hazırız. Bizim hastane yönetiminden tek beklentimiz bize bir taahhüdün verilmesidir. Bu taahhüt ısrarla verilmemektedir. Bu sebeple bu eylemi yapmaya karar verdik. 2016 yılından bu yana çeşitli aralıklarla totalde 2 ile 4 arasında maaş alamıyoruz. Yönetimden gelecek bir taahhüttü bekliyoruz. Biz bu eylemi gerçekleştirirken her hangi bir siyasinin direktifi ile bu eylemi gerçekleştirmiyoruz. Siyasi bir niyetimiz yok. Sadece içeride birikmiş olan haklarımızın bize ödenmesini istiyoruz.” dedi.

Mehmet Emin Ertaş, yaptıkları eyleminden dolayı yönetimin işten çıkarılma tehdidi aldıklarını, bu rağmen her şeyi göze aldıklarını belirterek,“Yaptığımız bu eylemden dolayı kısa bir süre önce yönetim bize ‘bu eyleme devam edilirse işten çıkarılacaksınız’ yanıtı geldi, ama biz işten çıkarılmayı göze almışız. Biz zaten emeğimizin karşılığını alamadığımız için bu eyleme baş koyduk. Bize net bir bilgi verilmiyor.” Dedi.

İş bırakma eyleminin başlamasının ardından işçilerle hastane yönetimi arasında yapılan görüşmelerin ardından uzlaşma sağlandı. Hastane yönetiminin, işçilerin bir aylık maaşlarını hemen  yatırmayı  ve diğer ödemeleri de belirli bir takvim dahilinde ödemeyi taahhüt etmesiyle işçiler tekrar görev başı yaptı ve hastanede hizmetler normale döndü.

 

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

betgaranti güncel girişONWINpusulabet giriş