

Siirt İle Müftülüğü ve Sancaklar Vakfnın birlikte organize ettikleri Mevlidi Nebevi Haftası etkinlikleri sona erdi.Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç Peygamber Efendimiz ve Gençlik konulu bir konferans verdi.
TÜRGEV salonunda düzenlenen konferans Kuranı Kerim Tilaveti ve ardından il Müftüsü Ahmet Altıokun konuşması ile başladı. Müftü Altıok, konuşmasında peygamberimizin gençlere verdiği önemin üzerinde durdu.
Konuşmacı Dinç, Peygamber Efendimizin gençlere verdiği önemi anlattı ve genç yaşta sahabileri orduya komutan veya vali olarak atadığını belirtti. Dinç Peygamber Efendimizin orduda başta Hz.Ebubekir olmak üzere yaşlı ve deneyimli bir çok sahibi de bulunmasına rağmen 18 yaşındaki azaldı bir kölenin oğlu Usame Bin Zeydi komutan, Muaz Bin Cebelide Yemen vali olarak atadığını belirterek gençlerin iyi yetiştirilmesinin yanında onlara güvenilmesi gerektiğini belirtti. Fetö hain darbe girişimine de değinen Dinç benzer hain darbe girişimlerinin olmaması için de gençlerin donanımlı bir şekilde eğitilmesinin önemine vurgu yaptı.
Konferansın ardından hafta nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Siirt Üniversitesi Genel sekreteri Doç.Dr.Adnan Memduhoğlu ve etkinliklere sponsor olan Sancaklar Vakfı yönetim kurulu başkanı Suat Sancak ile yönetim kurulu üyesi Şakir Sancak tarafından verildi