

Meteorolojinin verilerine göre ilimizde kar yağışının etkili olacağının bildirilmesinin ardından valilikte te önlemler alındı.
Vali Mustafa Tutulmazın talimatıyla Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın başkanlığında, Tugay Komutanlığı, belediye İl Özel İdaresi Karayolları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü meteoroloji ve ilgili diğer kurum temsilcilerinin de katılımıyla kar yağışının olası olumsuz sonuçlara yol açmaması için alınması gereken önlemler tartışıldı ve bazı kararlar alındı.
Valilik tarafından alınan bir kararla engelli ve hamile kamu görevlilerinin öğleden sonra da izinli sayıldığı belirten Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın şunları söyledi.
Karla Mücadele’de İl Acil Afet ve Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde çalışmaların yürütüleceği, ayrıca arıza hallerinde ya da acil durumlarda çağrılar için; 112 Acil Çağrı Merkezi, 122 Afad Çağrı Merkezi, 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları, 186 Elektrik arıza, telefon numaralarını arayabilecekler