

Sağlık Bakanlığının verileri açıkladığı ilk haftada Kovid-19 pandemisinde pozitif vaka açısından en az vaka görülen il olarak birinciliği göğüsleyip mavi kategorisindeki iller arasında yer alan Siirt iki haftada bu özelliğini kaybetti ve sarı kategorideki iller arasında yer aldı. Kanal 56 Televizyonu ekipleri bu durumu vatandaşa sordu. Siirt Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Ömer Faruk Sevgi herkesi kurallara uymaya davet ederek bunun yapılması halinde bu illetin üstesinde gelineceğini belirtti.
Harita Mühendisleri Odası Siirt İl Temsilcisi İsmail Taşkesende bu konuda herkesi sorumluluk üstlenmesini ve kurallara uymasını istedi.
Emlak Komisyoncusu Şahin Yıldızda, herkesin risk altında olduğunu belirterek buna uygun bir şekilde davranılması gerektiğini ifade etti.
Siirt Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü M. Şükrü Uras’ta Siirt’in tekrar mavi olmak istediğini belirtti. Bunun çok zor olmadığının altını çizen Uras bunun içinde maske sosyal mesafe ve hijyen kurallarının unutulmaması gerektiğini belirtti.