

Ülkemizde ihtiyaç duyulan kanı temin eden Kızılay’ın kan stokları alarm veriyor.
Siirtteki stokların da önemli miktarda azaldığı belirtilen Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç vatandaşlara çağrıda bulunarak bu konuda duyarlı olmalarını istedi.
Son dönemlerde corona virüs salgını nedeniyle kan bağışında sorun yaşandığını belirten Şube Başkanı Altunç vatandaşlardan çok hijyenik koşullarda kan bağışı aldıklarını ve bu nedenle çekinilmemesi gerektiğini söyledi.
2.5 aydane beri corona virüs salgını nedeniyle insanların kendilerini büyük ölçüde evlerinde izole halde yaşamlarını sürdürdüklerini belirten Altunç “Ancak kan ihtiyacı devam ediyor. Trafik kazaları geçirenlerin ameliyat olanların ve kanser hastalarının kana ihtiyaçları bulunmaktadır. Kan stoklarımızın hızlı bir şekilde yükseltilmesi gerekiyor. Unutulmamalıdır ki bu kana yarın biz ya da bir yakınımız için ihtiyaç duyulabilir. Bilindiği üzere kan üretilemeyen bir üründür. Bir ünite kan üç kişiye can veriyor. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızı bu konuya duyarlı olmaya ve kan bağışında bulunmaya davet ediyorum.” Dedi.
Başkan Altunç vatandaşların daha rahat kan bağışı yapabilmeleri için de önlem aldıklarını belirterek kan bağışları saat 13.30 -17.30 ile saat 20.00 -23.00 saatleri arasında kan bağışının toplandığını söyledi.