reklam
reklam
DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
SON DAKİKA
Reklam

İTFAİYEDEN EĞİTİM SEMİNERİ

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Müftülüğün iş birliği ile din görevlilerine yangının önlenmesi ve söndürülmesi konusunda bir eğitim semineri verildi.

Son Güncelleme :

25 Ocak 2017 - 18:44

reklam
İTFAİYEDEN EĞİTİM SEMİNERİ
reklam

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Müftülüğün iş birliği ile din görevlilerine yangının önlenmesi ve söndürülmesi konusunda bir eğitim semineri verildi.

Kültür Merkezinde İtfaiye Müdürü Mizbah Yılmaz tarafından verilen eğitim seminerine ağırlıklı olarak yatılı ve gündüz Kuran Kurslarında görev yapan eğitmenler katıldı. Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Faruk Arvas, her ay  bir konu belirleyeceklerini ve bu konuda personellerine eğitim vereceklerini söyledi.  Arvas “Her ay bir günlük hayatımızda büyük önem taşıyan bir konu belirleyerek o konuda uzman kişiler tarafından eğitim seminerleri verilmesini sağlayacağız. İlk konu olarak önemli bir konu olan yangınlar konusu  olarak belirledik.”dedi

Eğitim Seminerinde yangının ne olduğu çeşitleri ve uygun müdahale yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.

Yangına erken müdahale kadar uygun yöntemle de müdahalenin çok büyük önem taşıdığını belirten İtfaiye Müdürü Mizbah Yılmaz  amaçlarının başta yatılı okul ve kurslarda görev yapan personel dahil toplumun tüm kesimine yönelik eğitim seminerleri düzenlemek olduğunu söyledi.

Yangına erken müdahale kadar doğru yöntemin kullanılmasının büyük önem taşıdığını belirten Yılmaz “Tüm vatandaşlarımızı yangının ne olduğu, çeşitleri çıkış nedenleri ve nasıl müdahale edileceği konularında seminer tatbikat ve benzeri aktivitelerle bilinçlendirmek istiyoruz. Yangına erken müdahale kadar doğru yöntemle müdahalede büyük önem taşıyor.  Örneğin bir elektrik yangınına  su ile müdahale edersek daha  hiç  sonuç  alamayız. Hatta  bizde büyük bir zarar görürüz. Erken ve doğru yöntemle  müdahale yangının büyümeden ve daha  az zararla atlatılmasına neden olur. Bu eğitim seminerlerimiz de bu bilgileri vererek vatandaşlarımızda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz .” dedi.

Seminerin ardından İtfaiye ve AFAD  İl Müdürlüğünün iş birliği düzenlenen ile yangın ve afet hallerinde kullanılan araç gereç sergisi gezildi.

9a6289fe-1c76-4120-83a8-624624703148 31125c84-192b-4e32-b53b-f01dd59281c1

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

casibomcasibom girişjojobet girişjojobetjojobetcasibomjojobetjojobet