reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Panel Üzerinden Lütfen Playerinizi Güncelleyin...

Google News

İŞARET DİLİ KURSU İLE ENGELLER KALKIYOR

Son Güncelleme :

26 Temmuz 2018 - 13:46

/ 222 views kez okundu.
reklam
İŞARET DİLİ KURSU İLE ENGELLER KALKIYOR
reklam

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi tarafından, işitme engelli vatandaşlarla daha rahat iletişim sağlanabilmesi amacıyla işaret dili kursu açıldı.

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce ücretsiz açılan ve işitme engellilerin hayatının kolaylaştırılmasını amaçlayan kurs ilgi görüyor.

Kursiyerler, iki ay sürecek 120 saatlik temel eğitimin ardından işaret dili sertifikalarını alacak.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik kapsamında çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Vatandaşların önemli bir ihtiyacını karşılayacak işaret dili kursu açtıklarını belirten Taşkın, şöyle konuştu:

“İşitme engelli vatandaşımızın derdini anlatabilmek için mutlaka işaret dilini bilen birilerine ihtiyacı var. Herkesin de yanında bir tercüman getirme şansı yok. Onun için bu kursları açtık. Şu anda 20 vatandaşımız işaret dili öğreniyor. Özellikle memur ve özel sektörde çalışan kardeşlerimizin bu kursa iştirak etmelerini, sosyal dayanışmaya fayda sağlamalarını istirham ediyorum.”

Eğitmen Zübeyir Özdemir de kursun kamu kurumunda, özel sektörde veya sokakta işitme engellilerle iletişim kurulabilmesini amaçladığını söyledi.

Siirt Belediyesinde sosyolog olarak görev yapan kursiyer Servet Yıldız, “Amacımız birimimize başvuran kardeşlerimizin sıkıntılarını, onların diliyle anlamak ve onların diliyle çözmeye çalışmaktır. Kursun açılmasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kursiyerlerden Nursel Bahçeci, özel bir hastanede hemşirelik yaptığını ifade ederek, “Bu kursa geliş amacım, hastaneye gelen işitme engelli hastalara yardımcı olabilmek. Daha önce sorun yaşıyorduk. Kursa geldiğim için mutluyum. İşime gerçekten yarıyor, artık hastalarımızla daha iyi iletişim kurabiliyoruz.” diye konuştu.

Kursiyerlerden Mazlum Esen de kursa geliş amacının, işitme engellilerin engelini ortadan kaldırmak olduğunu dile getirdi.

Kursa misafir olarak katılan işitme engelli Lokman Özdemir, “Herkesin bu kursa katılması gerekiyor. Kurs sayesinde belediye, hastane ve adliye gibi kurumlarda sıkıntı yaşamayız.” şeklinde konuştu.

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Onwinholiganbetonwinonwin girişbetturkey güncel giriş