
Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin çıkardığı derginin yeni sayısı yayınlandı.Yayınlanan her yazının hakem konumundaki bilim adamlarının denetiminden geçtikten sonra yayınlanması nedeniyle bilim dünyasında ayrı bir yeri olan derginin 2.cilt ikinci sayısında da birbirinden değişik konular işleniyor.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cemaleddin Erdemci yaptığı açıklamada ülkemizde hakemli dergi sayısının çok az olduğunu belirterek, bunu devam ettireceklerini söyledi.Prof.Dr.Erdemci “Ülkemizde hakemli dergi sayısı, hazırlanması uzun zaman alması ve zorlukları nedeniyle çok az. Bunu başardığımız için mutluyuz. Dergimizin yeni sayısının hazırlıklarına başladık.Bu dergi sayesinde üniversitemizin ve fakültemizin bilim dünyasında katkıda bulunuyoruz.” dedi.
Dergide İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yard.Doç.Dr.Adnan Memduhoğlu’nun Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz nin Manzum İlmihali ile olarak yazdığı makale ilk konu olarak yer almış.Yard.Doç. Dr. Memduhoğlu, bu makalede manzum ilmihalin yanı sıra İbrahim Hakkı Hz. hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler içinde özet bilgileri derlemiş.Yazmış olduğu eserlerin kısa tanıtımına da yer vermiş. Yine Yard. Doç. Dr. Memduhoğlu’nun Şeyh Mahmud Ez Zokaydi’nin Er Risalatü Fiddad ve Ta adlı makalesi de ilgi çeken makalelerden birisi.
Derginin bu sayısında Yard.Doç.Dr.Necati Sümerin Hint Dinlerinde Öte Nazi konusu da ilgi duyanlar için ilginç ve dikkat çekici bir konu.Araştırma görevlisi Derin Yapı Türk İslam Felsefesi, Ahmet Aktaşın Dinsel Hareketler ve Sosyal Refah konulu makaleleri günümüzün sosyal sorunlarını ele alan makaleler.
200 sayfalık dergide bunlardan başka birbirinden ilginç daha bir çok makaleyi okumak mümkün.


