
HDP Siirt il başkanlığı tarafından yapılan yerel seçimlerin değerlendirilmesi amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi.
İl Başkanlığı hizmet binasında düzenlenen toplantıda konuşan il başkanı Serdar Batur, AK Partinin il merkezi için yaptığını açıkladığı itiraza ilişkin henüz kendilerine bir bilgi gelmediğini söyledi.

2.5 ay kadar süren seçim çalışması döneminin ardından 31 martta Siirt halkının iradesini ortaya koyduğunu belirterek onlara teşekkür eden Batur “ Yerel seçimlerde oy kullanmak üzere çok sayıda seçmen il dışından getirildi. 67 otobüs belirledik. O gün Siirt adeta bir turizm patlaması yaşadı.Ancak Siirt halkı iradesini ortaya koydu. Kendilerine teşekkür ediyorum. AK Partinin seçim sonuçlarına itiraz ettiğini açıkladığı saatte biz Baykandaydık. AK Partinin Baykan da yaptığı itiraz sonuçlandı ve 19 olan aramızdaki oy farkı iki artarak 21 e çıktı. Bize Siirt il merkezinde itiraza ilişkin bize henüz resmi bir çağrı ulaşmadı. İtiraz etme hakları vardır. Bu onların takdiridir. Siirt Başkanlarımız mazbatalarını alıp görevlerine başlayacaklar.” Dedi.
HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaşta yaptığı konuşmada belirterek, şöyle dedi “Siirt Belediyesi bizimdi, yine bizim olmaya devam edecek. Siirt halkı kazandı. Siirt halkının iradesi kazandı. Bu seçim asla adil bir yarış içerisinde geçmedi. Biz sadece partilerle yarışmadık. Biz devletle yarıştık. Bize her türlü engelleme yapıldı. Bu Siirt’te de yapıldı, bu Batmanda da yapıldı, Tatvanda da yapıldı. Tatvanda itirazımız devam ediyor.”
Siirt il merkezi ve Eruhta da il dışından çok sayıda seçmenin getirildiğini iddia eden Beştaş halkın buna izin vermediğini söyledi.Beştaş Siirt il genelinde parti olarak dört belediyenin kazanıldığını sözlerine ekledi.


