

Siirt’te, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda,görevde olan 4 öğretmen, meslekten ihraç edilen 11 öğretmen ve bir veri hazırlama kontrol işletmeni gözaltına alınırken, Firari 4 öğretmenin yakalama çalışmaları devam ediyor.
Siirt valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY Terör Örgütüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında;
FETÖ/PDY terör örgütünün öğretmen ünite yapılanmasının deşifre edilerek çökertilmesi amacıyla bugün ilimiz merkezinde, Milli eğitim Müdürlüğü’nde; halen görevde olan 4 öğretmen, ihraç edilen 15 öğretmen ve görevden uzaklaştırılmış olan bir veri hazırlama kontrol işletmeni olmak üzere toplam 20 şüpheli şahsa yönelik 10.01.2017 günü yapılan operasyonda veri hazırlama kontrol işletmeni ile birlikte 15 öğretmen yakalanarak gözaltına alındı. Firari 4öğretmenin yakalama çalışmaları devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
SİİRT VALİLİĞİ