reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Panel Üzerinden Lütfen Playerinizi Güncelleyin...

Google News

ÇETİN BARAJINDA KAPAKLAR İNDİRİLDİ, SU TOPLANMAYA BAŞLANDI

Botan Çayı üzerinde yapılması planlanan 20 civarındaki baraj ve hidro elektrik santrallerinin en önemlilerinden birisi olan Çetin Barajında inşaat çalışmaları tamamlandı ve düzenlenen törenle kapaklar indirilerek su toplanmaya başlandı.

Son Güncelleme :

08 Ocak 2020 - 11:43

/ 240 views kez okundu.
reklam
ÇETİN BARAJINDA KAPAKLAR İNDİRİLDİ, SU TOPLANMAYA BAŞLANDI
reklam

Botan Çayı üzerinde yapılması planlanan 20 civarındaki baraj ve hidro elektrik santrallerinin en önemlilerinden birisi olan Çetin Barajında inşaat çalışmaları tamamlandı ve düzenlenen törenle kapaklar indirilerek su toplanmaya başlandı.

Ilısu  Baraj ve Hidro elektrik santralinin ardından en büyük tesis olan barajda üretilecek elektrik  Siirt’in beş katı büyüklüğünde yerleşim birimlerinin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.

Barajda düzenlenen törende kurban kesiminin ardından  kapaklar suya indirildi. DSİ 10  .Bölge Müdürü Veysi Kanat törende yaptığı konuşmada barajın sıkıştırılmış betondan yapıldığını belirtti.Barajın 614 milyon metreküp su kapasitesine sahip bir baraj.Ortalama akım değerlerine baktığımızda bunun yaklaşık 2.5 3 ay içerisinde dolabileceğini ve enerji üretimine başlayacağımızı öngörmekteyiz.Barajımız enerji amaçlı olup, 420 megawat gücünde 1milyar 174 milyon kw saat enerji üretimi hedeflenmektedir.Bu da Siirt şehrinin 5 katı büyüklüğünde alanın enerji ihtiyacını karşılayabilmektedir.Baraj yıllık milli ekonomiye 80 milyon dolar bir katkıda bulunacaktır.” Dedi.

Bölge Müdürü Kanat başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Dr.Ekrem Pakdemirli, DSİ Yapı Denetim ekibi ile yüklenici firma yetkililerine teşekkür etti.

Baraj İnşaat Şantiye Şefi Fatih Tonoğlu da yaptığı açıklamada barajın tamamen  Türk personel ve yerli teknoloji ile inşa edildiğini belirtti. Barajın yüksekliğinin 174 metre olduğunu belirten Tonoğlu”174 yükseklik ve 4724 milyon metreküp gövde hacmi ile önemli bir projedir.Ilısu Barajından sonra Botan Çayı üzerindeki ikinci en büyük tesistir.Tamamen Türk Mühendisleri Türk sermayesi ve teknolojisi ile inşa edilmiştir.”dedi.

Törene Pervari Kaymakamı  Musa Aydemir, Şirvan Kaymakamı Memiş İnan, İl Genel Meclis Başkanı Cangir Bayram ve Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan ile diğer davetliler katıldı.

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

betturkey güncel girişholiganbet girişcasibomkonya escortonwincasibom girişcasibomcasibom girişcasibom güncel girişcasibom yeni giriş