
Başkanlığını Emin Müftüoğlu’nun ve genel sekreterliğini hemşerimiz Sedat Fırat’ın yaptığı Bisiklet Federasyonu’nda yeni dönem başlıyor. Yeni dönemi ele almak üzere il ve bölge temsilcileri ile Ankara’da bir otelde toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Başkan Müftüoğlu, yeni dönemde bölge temsilcilikleri oluşturduklarını belirterek konuştu.
“Sizler, bulunduğunuz ilde bisiklet sporunun gelişimini yönlendiren; yerel yönetimler, spor il müdürlükleri ve kamu kurumlarıyla doğrudan ilişki kuran kulüplerimiz, antrenörlerimiz, sporcularımız ve tüm paydaşlarımızla federasyonumuz arasında köprü görevi üstlenen en önemli yapı taşlarımızsınız.
Merkezden alınan kararların sahada karşılık bulması, sorunların doğru şekilde merkeze aktarılması ve çözüm üretebilmesi sizlerin etkinliğiyle mümkündür. Federasyon merkezi olarak bizler Ankara’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere spora yön veren tüm kurumlarla temas hâlindeyiz.
Altyapı çalışmaları, yerel iş birlikleri, kulüplerin aktif olması, gelişimi, okul sporları ve yerel ligler hep yerelde şekillenir. Bu nedenle il bazında gelişimi öncelikli görüyoruz.
Bu sezon lansmanını yapacağımız yeni projeler, altyapıdan elit seviyeye kadar geniş bir vizyonu kapsamaktadır. Bu projelerin başarıya ulaşabilmesi için sahiplenilmesi, doğru anlatılması ve yerelde aktif uygulanması hayati önem taşımaktadır.
Bu noktada sizlerin desteği kritik öneme sahiptir. Biz birlikte hareket ettiğimiz sürece bisiklet sporumuzu daha güçlü, daha görünür ve daha sürdürülebilir bir noktaya taşıyacağımıza yürekten inanıyorum.
Birlikte olursak çok şey başaracağımıza inanıyorum. Çünkü bu yıl, önümüzdeki hafta Balkan Birliği’ni İstanbul’da topluyoruz, genel kurul var.
Buraya yıllardır gelmeyen Dünya Başkanı ve Avrupa Başkanı geliyor. Dört yıldır söylüyoruz, hiç kimse gelmiyordu. Şimdi gelmeye başladılar. Dünyada daha farklı bir bisiklet ailesi görmeye başladılar. Bunu son seçimde de gördük.
Sizler çok kıymetlisiniz, çok önemlisiniz ama mutlaka daha çok çalışmamız gerekiyor. Yeni bir sistem kuruyoruz. Bu bölge temsilcilikleri, il temsilcilikleriyle birlikte farklı bir yapı ortaya çıkacak. Artık 81 ile hükmeden bir bisiklet ailesi olacağımıza inanıyorum,” dedi.
Fatih Uysal, “Bu çalışma bisiklet camiası adına çok kıymetli ve önemli,” dedi.
Federasyon Genel Sekreteri hemşerimiz Sedat Fırat da yaptığı konuşmada yeni dönemin detaylarını anlattı. Toplantıya Siirt’ten Güneydoğu Anadolu Bölge ve Siirt İl Temsilcisi Ali Mergen katıldı.



