reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Panel Üzerinden Lütfen Playerinizi Güncelleyin...

Google News

BİR KARDEŞLİK TÜRKÜSÜ ANADOLU SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Bir Kardeşlik Türküsü Anadolu Projesinin ele alındığı ve kardeşlik duygusu hakkında bilgilerin verildiği söyleşi Siirt Üniversitesin de gerçekleştirildi. Proje Koordinatörü gazeteci Ahmet Külekçi ile gazeteci yazar  Yaşar İçen  Anadolunun çeşitli yörelerinde yaptıkları incelemeler ve gerçekleştirdikleri temaslara ilişkin bilgiler aktardılar.

Son Güncelleme :

02 Mayıs 2019 - 15:01

/ 193 views kez okundu.
reklam
BİR KARDEŞLİK TÜRKÜSÜ ANADOLU SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
reklam

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Bir Kardeşlik Türküsü Anadolu Projesinin ele alındığı ve kardeşlik duygusu hakkında bilgilerin verildiği söyleşi Siirt Üniversitesin de gerçekleştirildi. Proje Koordinatörü gazeteci Ahmet Külekçi ile gazeteci yazar  Yaşar İçen  Anadolunun çeşitli yörelerinde yaptıkları incelemeler ve gerçekleştirdikleri temaslara ilişkin bilgiler aktardılar.

Kezer Kampusu Mimarlık Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşması Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hasan Basri Memduhoğlu tarafından yapıldı.Prof.Dr.Memduhoğlu geçmiş aylarda ilki gerçekleştirilen söyleşinin öğrencilerin yoğun ilgisi üzerine ikincisinin gerçekleştirmeye karar verdiklerine belirterek Ahmet Külekçiye teşekkür etti.

Rektör Prof.Dr.Murat Ermanda konuşmasında barış ve kardeşlik denilince akla ilk gelen yerlerden birisinin Siirt olduğunu belirtti.

Söyleşiyi gerçekleştirecek olan her iki konuşmacıyı yakından tanıdığını belirten Vali Ali Fuat Atikte  çok güzel bir söyleşi gerçekleştireceklerine inandığını belirterek kendilerine teşekkür etti.

Proje koordinatörü Külekçi yine İçişleri Bakanlığının uyguladığı “Biz Anadoluyuz” Projesi kapsamında bu güne kadar Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinden 60 bin öğrenciyi  diğer bölgelerdeki 22 ile geziye götürdüklerini söyledi.

Her şeyin farkında olan bilinçli bir gençliğin yetişmekte olduğunu ifade eden Külekçi “ Her şeyin farkında olan bilinçli bir gençlik yetişiyor. Bu gençlik yaşanan bütün olumsuzlukları yok edecektir. Bu ülkede hep beraber yaşamak zorundayız. Trabzonlunun da Siirtlinin gidecek başka yeri yoktur. Bu nedenle huzur ve barışa çok önem vermek zorundayız. Huzur her şeyden daha da önemlidir.” Dedi.

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ülkemizin çeşitli yörelerinden insanların gelip bu bölgeyi görmeleri için çaba harcadıklarını belirten Külekçi gelen insanların hayran kaldıklarını ve neden daha önce buralara gelmediklerine hayıflandıklarını söyledi.

Gazeteci Yazar Yaşar İçende aslen bu bölgenin insanı olmasına rağmen uzun yıllar İzmirde yaşadığını ve kısa bir süreliğine geldiği bölgeden kopamadığını belirtti. Ülke içinde ve diğer ülkelerde çeşitli çalışmalarda bulunduğunu ve projelerde yer aldığını belirten İçen gençlere çeşitli öğütler verdi. Gençlerin fazla şikayetçi olmadan kendilerini iyi yetiştirmelerini ve adeta pişmelerini isteyen İçen kendisinin de bölge ile ilgili yanlış algının kırılması için çalışma yaptığını söyledi.

Söyleşinin ardından  Külekçi ve İçen öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdılar.

Söyleşi Vali Atik ve Rektör Prof.Dr.Erman tarafından konuşmacılara teşekkür plaketinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

betturkey güncel girişholiganbet girişcasibomkonya escortonwincasibom girişcasibomcasibom girişcasibom güncel girişcasibom yeni giriş