

Bu yılın başlarından itibaren ülkemiz dahil bütün dünya ülkelerini kasıp kavuran ve yüz binlerce insanın ölmesine, hesaplanamayacak ölçüde büyük ekonomik kayıplara neden corona virüs yavaş yavaş etkisini kaybediyor. Yine ülkemiz dahil dünyanın bir çok ülkesi ya normalleşmeye başladı veya normalleşmenin planlarını çizmeyle uğraşıyor.
Ülkemizde de artık bir çok ilden pozitif vakaya rastlanılmadığı yönünde çok sık bir şekilde haberler almaya başladık. Ekonomik hayat yavaş yavaş düzene giriyor, cami ve ibadethaneler açılıyor.
Ülke genelinde görülen bu güzel gelişmelere inat, ilimizde pozitif vaka sayısı azalacağına artıyor, can kayıpları devam ediyor.Devlet Hastanesinde tedavi gören hasta sayısı artmaya devam ediyor. Son olarak Murat Markette çalışan hemşerimiz Abdülbaki Yolbaşın bu illet nedeniyle genç yaşta aramızdan ayrılması ve markete karantina uygulamasına başlanması vatandaşlarımız arasında korku ve paniğe yol açtı.
Bayram öncesinde bu marketten alış veriş yapan ve sayıları binleri aşan hemşerimiz tedirgin. Tepkilerini korkularını sosyal medya üzerinden ifade ediyorlar. Sosyal medya da bu konu ile ilgili çok sayıda yorumu okumak mümkün. Tam tabiri ile sosyal medya bu konuda sallanıyor. Umarım vatandaşlarımızın bu tedirginliği boşa çıkar ama yetkililerin vatandaşın tedirginliğini giderecek bir açıklama yapmasında yarar vardır.
Ülkemizde ve dünyada bu olumlu gelişmeler olurken, bizde henüz bir ilerleme sağlanamamış ve hatta gerilemiş olmamız bizim bir yerde bir hata yaptığımızın kanıtıdır. Evet, biz bir yerde mutlaka bir hata yapıyoruz.Hepimizin ama hepimizin sokaktaki sade vatandaştan bütün kamu görevlilerine kadar herkesin başkasını suçlamadan, bütün suçu başkasının üzerine atmadan, önce kendi hatasını araştırmak ve yaptıklarının bir muhasebesini yapması gerekiyor. Ben ne yapıyorum? Neler yapmam gerekiyor? Hangi davranışlarım yanlış?Bu ve benzeri soruları kendisine sorması gerekiyor.Zaman geldi, geçiyor.