reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

Gazeteci Yazar Ayhan Mergen Yazdı: “Yıllardır Beklenen Projeler Başlıyor! Aman Nazar Değmesin”

Son Güncelleme :

03 Ağustos 2024 - 6:08

/ 278 views kez okundu.
reklam
Gazeteci Yazar Ayhan Mergen Yazdı: “Yıllardır Beklenen Projeler Başlıyor! Aman Nazar Değmesin”
reklam

2024 yılı içerisinde üç önemli projenin ihalesi gerçekleşti. Siirt açısından çok önemli üç büyük ihale gerçekleşti.

Bunlardan ilk ikisi Siirt için gerçekten çok önemli ihalelerdi. İlki tahmin edileceği gibi, Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binası ihalesiydi.
Tıp Fakültesinin dershane ve özellikle de çok değişik laboratuvarlarının yer alacağı bu bina iki açıdan önemliydi.
Birincisi özel donanımlı oluşu nedeniyle tıp fakültesinin Siirt’te kalıcı olmasını sağlıyor. Zaman zaman değişik gerekçelerle bazı fakülteleri kapatan YÖK ün bu konuda kullanabileceği bir argüman ortadan kaldırılmış oldu.
Ancak 8. ihalede sonuç alınabilen morfoloji binası bu yönüyle bir anlamda tıp fakültesinin tapusu olma niteliğini taşıyor.
İkinci önemli ihale ceza infaz kurumu ihalesiydi. Yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle yarım kalan inşaat bir kaç defa ihale edilmiş ancak bir türlü sonuç alınamamıştı.
Bu binaya ceza evi deyip geçmemek gerekir. On binlerce hemşerimizi ilgilendiren bir konu. Basit bir hesap yapalım. Personel tutuklu ve hükümlü olarak toplam 2000 kişi bu kurumda kalacağını kabul edersek aileleri ile birlikte bu rakam yaklaşık 10 bine ulaşır.
Bunlara 300 civarındaki avukatlarla emniyet ve jandarma ile esnafı eklediğimizde rakam 20 binleri aşıyor. Yani direkt ya da dolaylı olarak 20 bin insanımızı ilgilendiren ve ekonomik yönü de ağır olan bir konu.
Üçüncü ihale Siirt Hava Limanı yeni terminal binası ihalesi. Bu konuda bir çok hemşerimiz gibi benimde çekincelerim var.
Düzenli çalışmayan bir hava limanına yeni bir terminal binası yapmak ne kadar doğru?
Korkarım tıpkı bir önceki çalışma da olduğu gibi bu defa da harcanacak ödenek heba olur.
Çalışmayan hava limanına modern terminal.Başka bir deyimle kel başa şimşir tarak olur.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.