reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

Cumhurbaşkani Recep Tayyip Erdoğan Aramızdaydı

Son Güncelleme :

04 Mayıs 2015 - 18:19

/ 119 views kez okundu.
reklam
Cumhurbaşkani Recep Tayyip Erdoğan Aramızdaydı
reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan bir kez daha Siirt’i ziyaret etti ve  40 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanlığı’na ait uçak ile Siirt Havaalanı’na inen Cumhurbaşkanı Erdoğan   ve Emine Erdoğanı, bakanlar, milletvekilleri ve milletvekili adayları ile Siirt Valisi Mustafa Tutunmaz  ve diğer yetkililer karşıladı. Vatandaşlar tarafından büyük bir coşku ve heyecanla karşılanan Erdoğan,  Vali Mustafa Tutulmaz eski AB Bakanı Egemen Bağışın ardından  halka hitap etti.Bir dönem milletvekilliğini yaptığı  Siirt’e her gelişinde sadece hasret gidermediğini bunun yanı sıra birçok eserin de açılışını yaptıklarını anlatan Erdoğan, “Bugün yine böyle bir açılış nedeniyle buradayız. 162 trilyon lira yatırım bedeli olan 40 eser ve hizmetin açılışını yapıyoruz. Az önce Milli Eğitim Bakanımız eğitim ile ilgili olanları ifade etti. Toplam 33 trilyon yatırım bedeli olan bu eğitim kurumlarını bir kısmı ayrıca hayırseverlerinizin destekleri ile inşa edildi. Bunların hepsini tebrik ediyoruz. Merkez Kurtalan ve ,  Baykan Lisesi, Şirvan Endüstri Merkez Lisesi’nin de aralarında bulunduğu 263 dersliği, 3 pansiyonu ve 27 lojmanı resmen hizmete açıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız merkezde ve Kurtalan’da gençlik merkezleri, ilçe ve mahallerde çimfütbol sahaları inşa etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız sevgi evlerini kurdu. İçişleri Bakanlığımız köylerimizin içme suyu, yol, köprü ve parke çalışmaları gerçekleştirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız çeşitli projelere destek sağladı.Türkiye petrolleri anonim ortaklığı idari binaları inşa etti. Orman Su İşleri Bakanlığı 4 ayrı taşkın koruma projesini tamamladı. Özel sektörümüz toplam 60 milyon TL yatırımla bir alışveriş merkezi ve otel inşa etti. Tüm bu yatırımların Siirte ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt’le yollarının kesiştiğini anlattı Erdoğan, “Siirt benim siyasi hayatımda iki defa dönüm noktası oldu. Birincisi 17 Aralık 1997 tarihinde burada okuduğum Milli Eğitim Bakanlığı’nın talim ve terbiye kurulunun onayından geçmiş tüm kitaplarında yer alan Ziya Gökalp ‘a ait bir şiir ile başlayan ve cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. O şiiri hatırlıyor musunuz? Biliyor musunuz? Bu şiiri bir daha okuyabilir miyiz? Türkiyenin ‘ nereden nereye geldiğini bu vesile ile bir kez daha hatırlayalım. Özgürlük neymiş bir kez daha hatırlayalım. Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker… Bu yolda böyle yürüdük. Bu yola böyle geldik. 1912 yılında yazılmış bu şiiri okuduğumuz için 1999’da Pınarhisar Cezaevi’nin yolunu tuttuk. Aradan aylar yıllar geçti. Devran döndü partimizi kurduk. Ancak 42 bin kişi ile bir kamuoyu araştırması yaptık. Bakalım ne diyor millet dedik. Millet, ‘partiyi kurun’ dedi. Nasıl parti kurmamız gerektiğini de söyledi. Kurduk 16 ay sonra da iktidar olduk. 12 yıl iktidarda kaldık mı? Kaldık. Sonra tekrar bir kamuoyu araştırması yaptık. Bu defa da ‘cumhurbaşkanlığı’ dedi millet. 10 Ağustos’ta tekrar huzurunuza geldik. Bu defa yüzde 52 ile cumhurbaşkanlığına gönderdiniz. Peki ikincisi neydi. Yine Siirt’te başlayan bir başka yolculuk. Yüzde 85,8 oyla bu kardeşinizi parlamentoya gönderdiniz. Siz ‘egemen güçlerin dediği değil, milletin dediği olur’ dediniz. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Başbakanlık, cumhurbaşkanlığı bu yolları aştınız. Bu bizim için bir hizmet yoluydu. Bu millete hizmetkar olmaktan daha güzel bir şey olamazdı. İpin ucunu 97 yılında kesmek istediler. 6 yıl sonra burada yeniden başladı. Şair ne diyordu, sakın kader deme, ne yapsalar boş…” şeklinde konuştu

Çeşitli güncel sorunlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan birlik ve beraberlik ruhu üzerinde durdu. Siirtin İslami ilimlerin yaşatılması konusundaki önemine de değinen Erdoğan “Bunu da en iyi tarihleri boyunca İslam’a sadakatle sarılmış olan bölgedeki kardeşlerim bilir. Kürt kardeşlerimin İslam’a hizmetleri ibadetlerine olan bağlılıkları ile sınırlı değil. Siz Selahattin-i Eyyubi’nin torunlarısınız. Onun o birleştirici ruhu neyse sizde de o var. Şu karşıda bir pankart var. 3 dilli kardeş şehir. Ne demek bu Türk’ü, Kürt’ü ve Arap’ı ile Siirt birdir. Siirt’te ve bölgedeki her şehrimizde kanaat önderlerimiz, alimlerimiz var. Bunlar yıllarca bu faaliyetleri bütün gayretleri ile sürdürdüler. Bu meselelerden bin tanesine Diyanet İşleri Başkanlığımız kadro vererek kendi bünyesine kattı. Bakınız yıllarca medreselere karşı mesafeli duran bir yönetim anlayışından bu alimlerin devletin kadrosuna alındığı bir yaklaşıma gelindi” diye konuştu.

 Vatandaşlardan yeni Türkiye ve başkanlık sistemi için destek sözü alan Erdoğan,  40 eser ve tesisin açılış kurdelesini kesti.

CEKbYcUUUAAaId_ CEKbYp3UIAMIlIy CEKhevGUsAEq5ax CEKknRaVAAEdeCL CEKkpAQUIAANyLF CEKlD1cUMAAHsK- CEKlDxUUkAELS9G CEKoX9fUEAEkxVE

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.