reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

“Okullarda Sosyal Kültürel Çalışmalar”

Son Güncelleme :

01 Şubat 2024 - 8:04

/ 370 views kez okundu.
reklam
“Okullarda Sosyal Kültürel Çalışmalar”
reklam

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci yarısı hayırlısı ile başladı.

ilimizde eğitim ve öğretim gören 91 bin öğrenci ve 7 bine yakın öğretmenler başta olmak üzere ülke genelinde eğitim ve öğretim gören bütün öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diliyorum.

Bilindiği üzere okullarda iki yönlü bir çalışma yürütülmektedir; eğitim ve öğretim.

Her biri diğeri kadar önemli ve ihmal edilmemesi gereken konular.

Ancak son yıllarda eğitimin öğretimin arkasında kaldığı görülüyor.

Her geçen yıl merkezi sınavlarla öğrenci alan okulların sayılarının artması, öğrencileri adeta bir yarış atı konumuna getirdi.Okul yönetimleri, öğretmenler ve veliler yalnızca öğrencilerin bu sınavlardan alınacak sonuca odaklanıyorlar.

Öğrencinin de bir birey olduğu ve ruhsal durumu ile onun topluma uyum sağlamasında büyük rol oynayan eğitim çalışmaları göz ardı ediliyor.

İhmal edilen bu konuların en başında sosyal ve kültürel çalışmalar gelmektedir.

Geçmişte her yıl en az bir kaç okul yıl sonu gecesi düzenlerlerdi. Bu gecelerde koro ve solo müzik dinletilerinden, tiyatro oyunlarından pandomimlere kadar bir çok etkinlikle çocukların sanatsal yetenekleri ortaya çıkarılırken aynı zamanda sosyalleşmeleri sağlanırdı.

Bu geceleri il protokolü ve veliler heyacanla izlerlerdi. Yine okullar arası bilgi yarışmalarını duymaz olduk.

Duymaz olduğumuz bir başka etkinlikte orta okul ve lise düzeyinde ki okullarda düzenlenen okul içi ve okullar arası münazaralardı. Bu münazaralar büyük bir heyecanla izlenirdi.

İmkanların geçmişe oranla çok daha gelişmiş olmasına rağmen öğrencilerin sanatsal yönlerini ortaya çıkaran Okul dergilerinin de yayınlanma oranı düştü.

Umarım bu konulara tıpkı eskisi gibi önem verilir.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.