reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

Siirt’ Mutfağı ve Yöresel Ürünlerimiz, Daha Fazla Popüler Olmayı Hakkediyor:

Son Güncelleme :

29 Ocak 2024 - 13:13

/ 167 views kez okundu.
reklam
Siirt’ Mutfağı ve Yöresel Ürünlerimiz, Daha Fazla Popüler Olmayı Hakkediyor:
reklam

Siirtimizin bu güzide gazetesinde ve biricik seçkin kanalı Kanal 56 da yazmaya başladığım süre zarfında, yazdığım yazıların birçoğunda yansıdığı üzere; Siirtin birbirinden lezzetli yemekleri ile birbirinden değerli ürünlerini; bilenlere hatırlatma, bilmeyenlere ise tanıtma babında, gündeme taşımaya ve gündemde tutmaya çalıştım. Geçenlerde, Siirt Vakfının Siirt’imiz ile ilgili yaptığı bir etkinliğe katılan hemşehrimiz Sayın Emine Erdoğan da; Siirt’in kültürel zenginliğini muhafaza ederek geleceğe taşımanın bir vazife olarak görülmesi gerektiğini dile getirmiş. -Erdoğan, “Siirt’te tanıdığım kadınlar el becerisi, işteki mahareti ile zihnime güzel örnekler olarak yerleşti. Çocukluğumdan bu yana memleketime dair edindiğim tüm izlenimleri, yaşadığım tecrübeleri, gezip gördüklerimi çok kıymetli hazineler gibi kalbimde ve hafızamda taşıyorum” diye konuştu.Tarihi dokusu, yapılarıyla Siirt’in sadece Türkiye’nin değil, dünyanın kültürel bir mirası olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siirt gibi sayısız değere sahip tüm Anadolu şehirlerimizin yerel mirasına sahip çıktığımız ve gelecek nesillere aktarmayı başardığımız ölçüde, küresel değerler üreten bir ülke olacağımıza inanıyorum. Türkiye Dokuma Atlası Projesi’nde kayıt altına aldığımız ve uluslararası tanıtımını yaptığımız şal şepik kumaşının üretiminde son dönemde yakalanan ivme, bu çerçevede ayrıca kıymetlidir. Pervari balını, tiftik battaniyesini, Tillo’nun sanat eseri değerindeki kapılarını, perde pilavını, kiteli, cokatı ve burada sayamayacağım nice kıymetli yerel ürünümüzü, dünya standartlarında bir kaliteye çıkartmak için hep birlikte çalışmalıyız.”

-Görüldüğü gibi 22 yıldır ülkemizi yöneten Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri, kıymetli hemşehrimiz Emine Erdoğan Hanımefendi de; daha önceki yazılarımızda hassasiyet göstererek,özellikle konu ettiğimiz; başta Siirt’in seçkin mahalli yemekleri olmak üzere, birbirinden kaliteli yöresel doğal kültürel ürünlerinin tanıtımı ve genişletilerek üretiminin sürdürülmesinin ne derece önemli olduğu hususunu önemle vurgulamıştır. -Bu konuda; dünyaca tanınan hemşehrimiz, Sayın Emine Erdoğan’ın ve Coşkun Aral Bey gibi son derece tanınmış bir gazeteci olan hemşehrimizin, Siirt ürünleri ile ilgili gösterdiği hassasiyeti ve çabayı; takdire şayan ve aynı zamanda ürünlerimizin tanınırlığına ivme kazandırıcı ve sonuç getirici olarak görüyorum.

-Siirt’in popülerliğini arttıma çabasını, her Siirtli hemşehrimizden bekliyorum.

-Nasıl; reklam ticaretin ruhu ise, tanıtımla; şöhretimizi daha da arttırmak, Siirt’imizin şanına şan katacaktır.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.