reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

NE OLUYORUZ?

Son Güncelleme :

23 Ocak 2024 - 12:16

/ 213 views kez okundu.
reklam
NE OLUYORUZ?
reklam

Siirt, son yıllarda da olumsuz bir çok gelişmeye sahne oluyor.

Geçmişte ancak 5-10 yılda duyduğumuz intiharları neredeyse ayda 1-2 defa duymaya başladık.

İntiharların artması başlı başına bir sorun. Hemde büyük bir sorun. Bu intiharların bilim insanları tarafından araştırılıp, nedenleri ve nasıl önlenebileceklerini içeren bir rapor hazırlanarak, yetkililerin ve kamuoyunun dikkatine sunulması gerekiyor.

Yine son yıllarda kullanımı oldukça artan uyuşturucu belası geleceğimizi tehdit eden bir başka bela.

Kullanımının ilk ergenlik dönemine kadar indiği iddia edilen bu beladan kurtulmamız için güvenlik gerekli çabayı harcıyorlar.

Ancak tehlike o kadar büyük ki, bu mücadeleye anne babalar dahil toplumun tüm kesimlerinin destek vermesi gerekiyor. Öncelikle uyuşturucuya olan talebi yok etme zorunluluğu bulunmaktadır.

Son aylarda bu iki önemli soruna bir başkası daha eklendi. Silahların ve bıçakların da kullanıldığı kavga ve çatışmalar.

Neredeyse artık her ay bir iki önemli boyutta kavga veya çatışma haberini almaya başladık. Her kavgada yaralanan vatandaşlar. Kötünün iyisi şükürler olsun, yaşamını yitiren vatandaş sayısı çok az, istisna kabilinden

Yakın bir zamana kadar Siirt asayişinin berkemal ve sakin bir şehir olması ile biliniyordu. Hatta o kadar ki günümüz turizminin yükselen trendi sakin şehir olmaya bile aday olabilirdi.

Umarım yetkililerin özellikle ruhsatsız silahları önlemeye yönelik çabaları en kısa bir zamanda sonuç verir ve bu çatışma haberlerini duymaz oluruz.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.