reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

BU ÜLKEYE YAZIK OLUYOR, YÜKSEK ENFLASYONLA; HEP BİRLİKTE, GÜN GEÇTİKÇE DAHA DA ERİYORUZ:

Son Güncelleme :

14 Ocak 2024 - 10:22

/ 189 views kez okundu.
reklam
BU ÜLKEYE YAZIK OLUYOR, YÜKSEK ENFLASYONLA; HEP BİRLİKTE, GÜN GEÇTİKÇE DAHA DA ERİYORUZ:
reklam

Şu anda; toplumun en fazla dirliğe ve birliğe ihtiyacı olan günler yaşıyoruz. Zira; hiper bir enflasyonla seyreden ekonomide, gayet sıkıntılı günler yaşıyoruz. -2023 teki yıllık enflasyon oranlarına göre yaklaşık % 70 lik oranla; OECD ülkeleri arasında, en kötü durumda olan ülkemiz, şu anda;dünyanın en yüksek enflasyon görülen ülkesi durumunda. -Bu kadar kritik ve kötü bir dönemden geçerken, halen anormal derecede didişip, adeta birbirleriyle harp eden insanlarımız var. Gerekli gereksiz didişenler ve inatlaşanlar yüzünden, ülkemiz; önemli oranda güç ve enerji kaybına uğruyor ve toplumun tamamı bundan zarar görüyor.

2022 ‘de de dünyada en fazla enflasyon görülen ülke %72 ile yine Türkiye olmuştu, ne yazık ki. Konuyla ilgili bilgileri ve tabloları paylaşmak istedim.

 

 

OECD’ye göre Türkiye 2022’de dünya enflasyon şampiyonu, malesef 2023’ te de.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) Haziran 2022 tarihli Ekonomik Görünüm Raporu’nda yer alan tahminlere göre Türkiye’de 2022 sonunda yıllık enflasyon yüzde 72 olacak. Türkiye bu oranla tüm OECD ülkeleri arasında zirvede yer alacak. OECD ortalaması ise yüzde 8,8 olacak.

-OECD’ye göre; tahmini, 2023 yılında enflasyon yüzde 39 olacak.

 

OECD tahminine göre 2022 yılı enflasyonu

Euronews’te yer alan haberde, OECD tahminine göre 2022 yılı enflasyon sıralamasında Türkiye’nin ardından ikinci sırada yüzde 60,1 ile Arjantin olacak. Bu iki ülkeden sonra gelen ülkelerde ise enflasyon belirgin şekilde düşük seyrediyor. Üçüncü sıradaki Rusya’da yüzde 16,2 olacak. Rapor, OECD üyesi olmayan önde gelen ülkeleri de kapsıyor. Rusya ve Çin bunların başında geliyor. Dünya ekonomisini yansıtması açısından grafiklerde bu ülkelere de yer verdik.

En düşük Japonya, Çin ve S. Arabistan’da

OECD tahminlerine göre 2022 yılı sonunda en düşük yıllık enflasyon yüzde 1,9 ile Japonya’da olacak. Bu oran Çin’de yüzde 2 ve Suudi Arabistan’da yüzde 2,2 seviyesinde seyredecek.

OECD tahminine göre 2023 yılı enflasyonu

2023’te en düşük TÜFE ise yüzde 1,8 ile İsviçre ve yüzde 1,9 ile Japonya’da olacak. 2023 sonunda yıllık enflasyon diğer ülkelerde ise şöyle tahmin edildi: Yunanistan yüzde 3,4; Almanya yüzde 4,7; Hollanda yüzde 4,8 ve İngiltere yüzde 7,4.

-Görüldüğü gibi; % 39 olarak öngörülen 2023 OECD Türkiye tahmininin çok çok üzerinde %67 yi geçen bir enflasyonla, 2022 de olduğu gibi, 2023 te de en yüksek enflasyon olan ülke olduk. Arjantin’i saymasak, diğer ülkelerin en az 10 katı enflasyon oldu ülkemizde. -Bu da; diğer ülkelere karşı paramızın ve ekonomik itibarımızın düşmesi ve hızla fakirleştiğimiz anlamına geliyor. -Tabi; bütün bu olan bitene adeta sevinip, elindeki malın rakamsal değeri arttı diye, daha zenginleştiğini sanan matematik bilmeyenler de var aramızda.

-Şimdi ülkesi böylesi ekonomik bir düşüşte olduğu halde, rant devşirme veya takıntılı rekabetten dolayı, sevinenler varsa; bunlara hepimizin aynı gemide olduğumuzu hatırlatma vaktidir.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.