reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

İmam Hatip Okullarının Kuruluş Yıl Dönümü!

Son Güncelleme :

19 Ekim 2023 - 13:31

/ 412 views kez okundu.
reklam
İmam Hatip Okullarının Kuruluş Yıl Dönümü!
reklam

Ülkemizde İmam Hatip Okullarının 72. ci kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

İbrahim Hakkı İmam Hatip Kız Meslek Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen tören Kuranı Kerim tilaveti ile başladı.

1951 yılından günümüze imam hatip okullarının geçmişini anlatan videonun ardından öğretmen Davut Canbaz tarafından ney dinletisi yapıldı.Ece Nur Ergen adlı öğrenci tarafından şiir okundu.

Koro ve şiir dinletisinin ardından Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu yaptığı konuşmada imam hatiplerin bu güne birçok badire atlattığını belirterek imam hatip liselerinin çok yönlü eğitim verdiğini söyledi.

Önder Siirt il başkanı Sabahattin Ataker, imam hatiplerin kökeninin medreseler uzandığını belirterek medrese alimlerinin Kurtuluş Savaşına yaptıkları yararlıkları anlattı. Önder Genel Başkanı Abdullah Ceylan imam hatiplerin en az maliyetle ülkemize en fazla katkıyı sağladığını belirterek ülkemizde bu gün imam hatip okullarında 1.5 milyon öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi. Ceylan imam hatip okullarının kurulmasına önderlik eden Celal Ökten hocayı anlattı.

Program ödül töreni ile sona erdi.

Törene il Müftüsü Şakir Pinal, Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu Ak Parti il başkanı Av. Ekrem Olgaç, merkez ilçe başkanı Hikmet Ekin, Kurtalan Şöförler Odası başkanı Hikmet Deryalar, stk başkanları katıldı.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.