reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

Vali Dr. Kızılkaya Eruh’ta İncelemeler Yaptı! ‘Şal Şepik Kumaşını İnceledi’

Son Güncelleme :

18 Ekim 2023 - 19:31

/ 285 views kez okundu.
reklam
Vali Dr. Kızılkaya Eruh’ta İncelemeler Yaptı! ‘Şal Şepik Kumaşını İnceledi’
reklam

Siirt Valisi Dr Kemal Kızılkaya kamu kurum kuruluş müdürleri ile birlikte Eruh ilçesinde çeşitli temas ve incelemelerde bulundu.

Kamu kurum ve kuruluş müdürlerininde katıldığı bir toplantıda köy muhtarlarından yaşanan sorunlar hakkında bilgi alan Vali Dr. Kızılkaya bu sorunların çözümü için yetkililere gerekli talimatları verdi.

İlçede yapımı devam eden ‘Eruh-Fındık Yolu ve Tünel Projesi’ çalışmalarını da yerinde inceledi.

Yürütülen çalışmalarla ilgili karayolları ve firma yetkililerinden brifing alan Vali Kızılkaya, T1 ve T2 tünellerini inceledi.

Vali Kızılkaya, “Bitme aşamasında olan projenin tamamlanmasıyla Siirt, Şırnak, Mardin ve Batman arası ulaşım ağı bağlantıları sağlanarak, iller arası seyahat süreleri kısalacaktır. Bu proje aynı zamanda bölgenin sosyo-ekonomik ve ticari yaşamına çok önemli bir değer katacaktır.”dedi.

Dr Kızılkaya Eruh Halk Eğitim Müdürlüğüne ait şal şepik kumaşı dokuma atölyesinde incelemelerde bulundu ve dokuma çalışmaları konusunda Halk Eğitim Müdürü Seyfettin Çelikten bilgi aldı.

Atölye çalışanlarıyla sohbet eden Vali Kızılkaya; “Mezopotamya’da dokunan ilk tarihi kumaşlardan bir olan ‘Şal-Şepik kumaşı, Atölyemizde el emeği ve büyük bir ustalık ve maharetle üretildiğini belirterek, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin yeniden yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Atölyemize destek olmaya devam edeceğiz.”dedi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.