reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

Çoğu Gitti Azı Kaldı , Bari Kalanları Koruyalım 

Son Güncelleme :

25 Temmuz 2023 - 6:51

/ 321 views kez okundu.
reklam
Çoğu Gitti Azı Kaldı , Bari Kalanları Koruyalım 
reklam

Geçmişte Siirt ve Mardin mimarisinde önemli bir yere sahip olan sabatlar yani altı sokak üstü ev olan alanlar zamana karşı direnemeyerek bir bir yok oluyor.

Siirt il merkezinde yakın geçmişe kadar sayıları onlarla ifade edilen sabatlardan günümüze kadar ancak üç tane gelebildi.

Bunlardan bir tanesi Batı Mahallesinde Meşayihler Çarşısının yakınında, diğer ikisi de Karakol Mahallesinde Ulu Cami civarında bulunuyor.

Kışın kar ve yağmurdan yazında güneşin kavurucu sıcağından koruyan sabatlar il merkezinin yanı sıra Tillo ilçesinde de mevcutlar.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.