reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

Askon Şube Başkanı Mumay:”Türkiye Ağır Ekonomik Sorumluluklar Üstlendi.”

Son Güncelleme :

18 Temmuz 2023 - 7:12

/ 298 views kez okundu.
reklam
Askon Şube Başkanı Mumay:”Türkiye Ağır Ekonomik Sorumluluklar Üstlendi.”
reklam

Kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İş Adamları Konfederasyonu Siirt Şube Başkanı Yunus Mansur Mumay yeni ekonomi politikasını değerlendirdi.

Ülkemizin ekonomik olarak yıpratıcı olan deprem ve sel felaketlerinin yanı sıra önemli bir seçim geçirdiğini belirten Mumay “ Ülke olarak ekonomik açıdan bu üç olaydan dolayı çok zor durumdayız.Alınan ekonomik önlemler bu zorluğu aşmaya yöneliktir.Öncelikle geçmiş günlerde Merkez bankasının faiz kararı açıklandı. Zaten seçimlerden sonra yeni ekonomi kabinesi ile günler öncesinden faiz artırımı yapılacağı sinyalleri verilmişti. Bununla vatandaşlar ve piyasalar bu artışa hazır hale getirilmişti. Bu karar öncesi faizlerin ne kadar artacağına yönelik tahminler oluşturulmuştu. 6,5 baz puan artış ile %15’i çıkarılmasına yönelik bir karar alındı ve bu karar ile beklentinin gerçekleşmiş olduğunu gördük. Merkez Bankası’nın açıklamış olduğu bu karar ile

ASKON olarak enflasyonu baskılama ve yabancı sermayenin ülkemize çekilmesine yönelik bir hamle olduğunu düşünüyoruz. Bu faiz artışları kısa vadeli geçici çözümlere yönelik bir hamledir faiz artışı geçmişte olduğu gibi ülke ekonomimize katma değer açısından bir artı getirmeyecektir. Nitekim gelişmiş ülkelerde faiz oranlarını çift hanelerde görememekteyiz. Enflasyonun yüksek seviyelerde olduğu bu atmosferde bu politikanın geçici olmasını umuyorum. Meclise sunulan son kanun teklifi ile ekonomide yeni düzenlemeler geliyor. Buna göre kurumlar vergisinde 5 puan artışa gidildi çok büyük bir deprem ve sel felaketi geçirdik ve akabinde genel seçim gerçekleştirdik. Türkiye ekonomik olarak ağır sorumluluklar yüklendi.” Dedi.

Vergi oranlarındaki artışlara da değinen Mumay, buradan gelecek imkanlarla Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmanın yanı sıra olası depremler içinde gerekli önlemlerin alınması için harcanmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.