reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

Halk Yaşadığı Korku Ve Panik Nedeniyle Deprem Sigortası Yaptırıyor

Son Güncelleme :

02 Mart 2023 - 9:47

/ 260 views kez okundu.
reklam
Halk Yaşadığı Korku Ve Panik Nedeniyle Deprem Sigortası Yaptırıyor
reklam

Siirt’te Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sigortalı konut sayısı 2 kattan fazla artarak 19 bin 873’e ulaştı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde yıkılan ve ağır hasar alan binalar deprem sigortasını yeniden gündeme getirdi. Şubat ayının ilk haftasında Siirt’te binlerce vatandaş yaşadığı korku ve panik nedeniyle sigorta şirketlerinin kapısını çalmaya başladı.

Deprem sonrası Sigortalılık oranlarında ciddi bir artış yaşanıyor. Siirt’te sigorta şirketlerine günlük ortalama başvuru sayısı 2 kat oranında arttı. Sigorta şirketlerine günde ortalama 5 başvuru gelirken, bu sayı 20’yi buldu.

Her ne kadar DASK’ın tazminat tutarı yıkılan binanın yeniden inşa edilmesinin maliyetini dikkate alsa da, son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan rekor artışlar, bu miktarların depremzedeler için ne kadar yeterli olacağı sorusunu ortaya çıkarıyor.

Geçmiş dönemlerde DASK sadece elektrik ve doğalgaz aboneliği için yapılıyordu

Siirt halkının Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında korku ve panik içerisinde deprem sigortası yaptırmak için sigorta acentelerinin kapısını çaldığını ifade eden Sigorta Acenteleri Siirt İl Delegesi Veysel Nalbant, “Geçmiş dönelerde Kamu kurumlarınca talep edilen deprem sigortaları artık vatandaşların kendi arzularıyla yapılması yönünde bir talep var. Bunun sebebi de yaşanan deprem olayıdır. Önceden deprem sigortası yaptıranlar metrekareyi düşük girerek eksik sigorta yapmaktalardı ama son oluşan depremden sonra metrekareleri dahi düzgün girmeye başladılar.” diye konuştu

DASK binanın bürüt metre karesinin maliyet bedelini ödüyor

Doğal Afetler Sigorta Kurumu binanın bürüt metre karesinin maliyet bedelini ödediğine dikkat çeken Nalbant, “Şuanda birim maliyet metrekare bedeli 3 bin lira civarında 100 metrekare bir binanın maliyet bedeli 300 bin lira olarak görülmektedir. Günümüz şartlarında inşaat maliyetleri yükseldiği için konut sigortalarını da yaptırarak daha düzgün bir poliçe elde edilebilir. Bu şeklide mağduriyetler giderilebilir.” bilgisini paylaştı

Daha önce yapılan DASK sigortası formalite icabıydı

Deprem sigortalarının sadece inşaat maliyetlerinin ödendiğini ifade eden Nalbant, “Eşya ve binaya gelecek diğer zararlar karşılanmadığı için konut sigortası yaptırmalarını öneriyorum. DASK deprem, TUSUNAMİ, yer kayması gibi doğal afetleri içeriyor. Şuanda günlük başvuru sayısı 20-25’i buluyor. Daha önceleri sadece günlük 2-3 kişi elektrik ve doğalgaz aboneliğini yapmak için sigorta acentesine başvuruda bulunuyordu ve bu formalite icabıydı.” ifadelerini kullandı.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.